onsdag 25 februari 2015

Inred med böcker

Gamla böcker bildar blickfång. 
Gyllentryck på läderrygg

Visst är de fina, böckerna med de sirligt guldpräglade och slitna läderryggarna. Bilden är tagen i ett stenhus på Mallorca där ett gammalt uppslagsverk matchade färgflagnade brädor i ett skåp.

I digitala tider letar vi fakta via skärmen. Uppslagsverken hamnar i sopcontainer, eller i bästa fall hos antikvariat.

Men böcker syns ändå i dagens inredningsmode, som skyltmaterial i butiker, restauranger och stajlade miljöer. Italienska Cassina har exempelvis alltid med böcker i sin utställning under möbelmässan i Milano.

Fint hos Cassina
Såhär såg det ut i Cassinas mässmonter i Rho Fiera i april förra året.

Gulnade, oinbundna böcker i travar under soffbordets glasskiva, fint matchat med vita orkidéer och grönt i blänkande klarglas.

Enkel dekoration i Cassinas mässmonter
Här har Cassina arrangerat böcker i glashylla med tennfärgade espressobryggare. Böckernas omslag har tagits bort och de tråd- och limförsedda ryggarna i sina beigegula toner fyller ut glashyllan.

Favoritblomster i vas
Här matchar möbelföretaget nya anteckningsböcker i gammal stil med läderpärmar med maffiga fång ranunkler i rosa mot soffbordets marmorskiva.

Inred med böcker...

Tapet med bokhyllemönster finns både som digitaltryck och formgivna av Fornasetti - sök via google bästa mönster och pris. De flest tapetföretag har någon variant på boktemat.

Vik själv oinbundna böcker sida-för-sida in mot mitten till en solfjäder och placera på soffbordet. Eller satsa på att handla vackra gamla inbundna böcker och inred med.

Alfa Antikvariat i Stockholm är en verklig guldgruva när det handlar om gamla böcker.

Över 200 000 boktitlar inom flera hundra ämnesområden gör Alfa till ett av världens största antikvariat!

Många böcker hos Alfa i Stockholm. 
Hos Alfa Antikvariat finns helt enkelt en väldig massa böcker, allt från pocket till bokverk från 1600-talet men även dagstidningar, tidskrifter, affischer.

Antikvariatet levererar ofta också böcker till butiksinredning och restauranger ur sitt omfattande lager.

Alfa Antikvariat ligger på Olof Palmes gata nära Hötorget i Stockholmwww.alfaantikvariat.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar