måndag 31 mars 2014

Design within reach

Ljus arbetsplats med gallerikänsla och designklassiker på www.dwr.com 

Inspirerande designfokus

Den USA-baserade inredningskedjan Design Within Reach är en källa för inspiration för den med lite surftid över. Företagets vision är att i fysiska butiker och on-line sälja designmöbler och utbudet omfattar en stor mängd ironisk formgivning av möbler, belysning och accessoarer.

Alla de stora internationella designnamnen och produkter i produktion så långt tillbaka som 1920-talet finns med i DWRs utbud, liksom samtida formgivare.

Grått är flott!
Företaget grundades 1999 av Rob Forbes som via ett stort personligt designintresse insett svårigheten att hitta designfavoriterna i den traditionella möbelhandeln med långa ledtider.

Lång ledtider få butiker med ett brett designfokus ledde till Design Within Reach som idag växt till en inredningskedja med näthandel och butiker, kallade studios, över hela USA.


Eamesikon i förgrunden och tegelväggar i skön synk. 
I affärsidén ingår att just göra kvalitetsformgivning av möbler och inredning tillgängligt för en bred publik, så några Rör ej-skyltar finns inte utan kunder uppmanas att testa, känns och mysa i butikerna, där det enbart på Manhattan i New York finns fyra DWR Studios.

Inspiration finns även att hitta på hemsidan och i nyhetsbrev. Här är fler DWR förslag på inredning med designklassiker...

Varför inte satsa på orange i vardagsrummet?  

Satsbord, olikfärgade skalstolar och lättplacerad hörnsoffa för compact living. 

Soffval i brunt och beige och rosa som accentfärg. 
                                         
                                          www.dwr.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar