onsdag 12 mars 2014

Design House News

Arco Desk, design Chuck Mack för Design House Stockholm. Bordets glasskiva tillåter genomsikt och skrivbordets olika delar som benbockar, låda, skiva går att beställa var för sig enligt önskemål. 

Nytt från designförlaget 

Formförlaget Design House Stockholm startade upp årets designvecka i Stockholm med en stor pressvisning i slutet av januari och fanns även med bland de svenska utställarna på Ambientemässan i februari med ett gäng nyheter. Bloggen har tre tips...

Amerikanske designern Chuck Mack har konstruerat Arco Desk, ett enkelt skrivbord med glasskiva som vilar på bockar med en låda för material.

Delarna i Arco Desk är valbara, det går exempelvis att köpa enbart benbockar för den som möjligen redan har en arbetsskiva.


Fem finskålar Set of Bowls i olika material som en skulptur, design Claesson Koivisto Rune för Design House Stockholm

Flitiga trion Claesson Koivisto Rune ligger bakom Set of Bowls med fem skålar-i-ett där varje skål har sin egen form. Materialen växlar från den största skålen i stål via melamin, stengods och trä till minstingen i glas. När skålarna inte används förvaras de smidigt placerade i varandra som blickfång på bord eller köksbänk.

Klassisk Stockholmsmiljö som snart är ett minne blott. Här i lysande blått i kollektionen City, formgiven av Birgitta Hahn får dock Slussen stå kvar. Övriga Stockholmsbilder i kollektionen City är Globen och Stadsbiblioteket. Finns i nyhetsskörden hos Design House Stockholm

Textilformgivaren Birgitta Hahn är kvinnan bakom de tre Stockholmsmiljöer som trycks på kuddfordral (mått 50x50 cm alternativt 20x20 cm) i kollektionen City.

Designen är förvisso inte ny, men Design House Stockholm har lyft fram och placerat motiven - Slussen, Stadsbiblioteket och Globen - centrerade på kuddfodralen.


                      www.designhousestockholm.com


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar