söndag 22 mars 2015

Stil à la Svenskt Tenn

Dagbädd i flätat läder intill fönster med gröna växter och litet sidobord i köket
Ateljéinredd mäklardröm

Våningen på drygt 220 kvadratmeter ligger med toppläge i ett jugendhus på Grevgatan intill Strandvägen i Stockholm.

Nyligen renoverad och inredd av Svenskt Tenns ateljé saluförs våningen nu av mäklarföretaget Lagerlings.

Priset för drömlyan ligger på 23 miljoner kronor - utan möbler. Med möbler och inredning kostar våningen 26 miljoner kronor...

Generös soffa i midnattsblå sammet, småbord och såväl krukväxter som snittblommor i glasvas - helt i Estrid Ericsons anda. 
Projektet med att renovera, inreda och saluföra våningen på Grevgatan har varit lite speciellt, berättade mäklare Richard Lagerling när pressen bjöds på en rundvandring.

– Internationellt är det vanligt att lägenheter säljs med inredning, men inte i Sverige. Nu ville vi göra något annorlunda och valde att samarbeta med Svenskt Tenn.

– Vi vet att vi har gemensamma kunder och det är roligt att få genomföra ett så pass speciellt uppdrag tillsammans, berättade han.

Blanka, vita fronter, marmor och uppslipad parkett med svarta accenter i köket. 
Arkitekten som förvandlat jugendvåningen till nutida stil är Ivan Akabeliev. Köket, som tidigare låg mot innergården, är flyttat och ligger i fil med vardags- och hörnrum.

Där köket låg har man skapat ett stort sovrum med bad och klädkammare. Ytterligare ett sovrum finns i våningen som i övrigt har stora umgängesytor och ett arbetsrum.

Inredning med möbler, textilier och accessoarer kommer, bortsett från Svenskt Tenn, bland annat från Modernity, Per Söderberg, Cadoro, Nordiska Galleriet och Mille Notti.

Patinerade möbler mixas med Svenskt Tenns nytillverkade klassiker. 
Svenskt Tenns ateljé har helt i Estrid Ericsons anda skapat en mixad inredningsstil där objekt, krukväxter, småbord och textilier fyller ut ytor i en hemtrevlig atmosfär.

Dagbädd från Svenskt Tenn tronar i våningens vackra hörnrum med stram jugend i listverk och fönsterspröjs. 
Vilka är då de tilltänkta köparna till drömlyan på Grevgatan?

Enligt Richard Lagerling kan det vara kunder 60+ som exempelvis sålt en stor villa för flytt in till stadsgator, alternativt familjer som återvänder efter utlandsboende.

Kunder med kapital som söker något speciellt, färdigrenoverat och med ett "högt och ljust läge"- värden som ständigt ligger i topp på önskelistan, oavsett kvadratmeter...

 Generös sammetssoffa i sällskapsrum utanför avdelningen med master bedroom, bad och klädkammare. 
En VIP-visning för drygt två hundra inbjudna gäster från såväl Svenskt Tenns som Lagerlings kundregister följde på medias tjuvtitt.

Liten balkong med utsikt leder ut från våningens vackraste rum i hörnläge på jugendfastigheten på Grevgatan. 
Nu ligger det spektakulära objektet ute på mäklarföretagets sajt. Hur det går, om köparen väljer med eller utan inredning, och slutpris? Tja, vi får se...stay tuned!

                                    www.svenskttenn.se
                                    www.lagerlings.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar