onsdag 18 mars 2015

Input interior on show

Utställningen En resa i tid och form hos Input Interiör i Stockholm presenterar tidlös design av Gunilla Allard, Gunilla Lagerhem Ullberg och Gunnel Sahlin. Utställningskurator är Synnöve Mork.  
Form 3G

Visserligen börjar de tre formgivarnas förnamn på G - men den starka designtrion Gunilla Allard, Gunilla Lagerhem Ullberg och Gunnel Sahlin har betydligt fler gemensamma nämnare i sin formgärning.

De tre formgivarnas karriär inom möbler, textilier och glas presenteras i nya utställningen En resa i tid och form hos inredningsföretaget Input Interiör i Stockholm.

Utställningen är kurerad av Synnöve Mork och visar en tidlös och samtidigt innovativ design, välsynkad i färg och formspråk i möblerade interiörer.

Gunilla Lagerhem Ullbergs mönster Herbarium i gult. 
Vad är då hemligheten bakom formframgångarna? En viktig faktor har varit närheten till produktionen, berättade de tre formgivarna.

Att i samarbete med skickligt yrkesfolk i företagen Lammhults (Gunilla Allard), Kasthall (Gunilla Lagerhem Ullberg) och Kosta Boda (Gunnel Sahlin) få förtroende att utveckla idéer i en ständig produktutveckling fram till färdig form.

Närheten till produktionen är något som alltid, alltid bidrar till kvalitet, innovation och verkshöjd.

Det svenska designarvet inom textil, keramik, möbler och glas skapades under exempelvis 40- och 50-talen just för att att skickliga hantverkare och yrkesfolk fanns som bollplank på fabriksgolven.

Att så även gäller i vår tid visar Input Interiörs utställning som pågår fram till mitten av april i företagets showroom på Sveavägen i Stockholm.

Gunilla Allards stol Cinema och rullbord Cargo och glaspjäser av Gunnel Sahlin. 
Mönster Herbarium, vacker som en tavla under glas, design Gunilla Lagerhem Ullberg.
Sköna färger i skimrande glasobjekt, design Gunnel Sahlin. 

                                     www.inputinterior.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar