torsdag 28 november 2013

Swedish Grey

Swedish Grace i ny mörkgrå glasyr från Rörstrand(Fiskars).
Graciös favorit i grått

Föga anade väl teckningsläraren och formgivaren Louise Adelborg att det servismönster som hon skapade till Stockholmsutställningen 1930 skulle bli en sådan sentida designframgång.

Det diskreta relieffmönstrade vita porslinet, men sitt fint tecknade veteax, döptes till Swedish Grace. Genom åren har porslinet varit populärt i sitt vita utförande, men fått ett ökat fokus i senare års nylansering i moderiktiga pasteller.

Nu kommer även kollektionen Swedish Grace i cool mörkgrå glasyr Sten, iscensatt för att möta en yngre designmedveten publik, skolad i retromode och industrivintage.



Louise Adelborgs diskreta axmönster från 1930 finns i modernt ljusa pasteller - och nu även i grålasyr i nya nyansen Sten.

Sädesaxet är en mångtusenårig symbol för välstånd, föda och framgång och i Adelborgs tappning ett tidlöst uttryck för hållbar design. Det finurliga i Rörstrands satsning är möjligheten att kunna kombinera gammalt och nytt, addera enstaka färger och lyfta det vackert vita.

Alla chanser till fina dukningar alltså för den som lyckligen ärvt en uppsättning Swedish Grace, fyndat udda koppar, skålar och tallrikar på loppis - eller helt enkelt väljer att handla nytt.

Först i februari når Swedish Grace Sten ut i butikerna, lagom att matcha säsongens vårprimörer och första gröna sparris mot den blanka grå lasyren.

Kika här för mer inspiration och prisexempel...

Dukat i Swedish Grace Sten från Rörstrand. 
Flat tallrik Swedish Grace Sten 27 cm kostar 219 kronor/Rörstrand. 

Mugg Swedish Grace Sten finns i 30 cl resp 50 cl, pris 129 kronor resp 159 kronor, från Rörstrand.  

Rörstrand ingår i globala koncernen Fiskars, ursprungligen Finlands äldsta företag, grundat redan 1649. I koncernen finns varumärken som Fiskars, Rörstrand, Iittala, Gerber och företagsgruppen omsätter totalt 743 miljoner euro. 

                                   www.rorstrand.se
                                   www.fiskars.com  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar