tisdag 26 november 2013

Mässaktuellt!

EDIT by design junction 2014 arrangeras i vackra Palazzo Morando i Milano.  
Mångfald i mässkoncept

Den internationella mässkartan ritas ständigt om när det gäller fackmässor inom design- och inredning. Nya satsningar kommande år pekar mot ökad flexibilitet och bredd i mässkoncepten.

Redan i januari är det premiär för nya mässan Nordstil i Hamburg. Bakom arrangemanget står Messe Frankfurt som öppnar för en fackmässa med ett brett utbud inom dekoration, present, accessoarer och smycken bland annat.

Över 800 utställare är förbokade till Nordstil med en yta av 50 000 kvadratmeter. Nordstil riktar sig till inköpare och branschfolk från Norden och norra Europa. Info: nordstil.messefrankfurt.com 

Bloggen har redan rapporterat om nya HOMI (Se Mässaktuellt i Arkivet) som får premiär i Milano 19-22 januari.

Homi är en rejäl uppdatering av Macefkonceptet med hela tio produktområden laddade med nyheter! En stor och spännande satsning. Info: homimilano.com

Livsstilskoncept med tio laddade produktområden på nya mässan HOMI i Milano. 

För andra året presenteras EDIT by designjunction under världens största designmässa I Salone i Milano i april. Inget slår såklart detta enorma arrangemang inom design- och inredning som förra året lockade 350 000 besökare till designhuvudstaden.

Designjunctionlockade i fjol utställningen EDIT i coola La Pelota drygt 22 000 besökare och hoppas nu på en återupprepning av framgången under Milanomässan nästa år.

Druygt 20 internationella starka designmärken med fokus på kvalitet och originalitet kommer i EDIT by designjunction 2014 att exponeras på gården till Palazzo Morando, ett 1700-talspalats i hjärtat av Milano. Ett måste under designdagarna i Milano! Info: thedesignjunction.co.uk

Designbyrån Note utformar Greenhouse 2014 vid Stockholm Furniture & Light Fair. 

I februari väntar  Stockholm Furniture & Light Fair och för andra året i rad blir det designbyrån Note som utformar Greenhouse, hallen för unga och oetablerade formgivare. 

Ambitionen hos Note är att skapa ett socialt utrymme för utbyte och möten mellan formgivare, kunder och media. Utformningen kommer bland annat att omfatta ett stort tält, ritat av Nyréns Arkitektkontor som ett extra fokus på just designmöten.

Hela 37 designskolor och 36 formgivare från 16 länder kommer att vara på plats i Greenhouse 2014. Info: stockholmfurniturefair.se

Hanna Nova Beatrice, chefredaktör för Residence leder samtalet kring skandinavisk design på Stockholm Furniture & Light Fair i februari. 
Programmet Design Talks under mässdagarna i Älvsjö sker under temat Moving Forward och kommer bland annat att handla om utveckling inom offentlig miljö, stadsplanering och skandinavisk design.

Hanna Nova Beatrice, chefredaktör för inredningsmagasinet Residence leder samtalen kring styrkan i just den skandinaviska formgivningen och Residence är även aktör i programmet som är öppet för allmänheten under lördagen.

Mässdatum för Stockholm Furniture & Light Fair är 4-8 februari. Bloggen har uppdaterat Mässkalendern (se Arkivet) med aktuella mässdatum för 2014.

Vi återkommer såklart med mer om nästa års bästa designevent - missa oss inte!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar