fredag 15 november 2013

Julens gröna våg

Vitt och grönt är julens bästa kombo.  Foto: Toby Scott/Est Magazine.
Julskönt med tema grönt

Less is more är ett bra riktmärke för mycket när det gäller mode, möbler och mat. Men när det handlar om julfirande är bloggens inställning som bekant att Less is best! Så här kommer våra bästa tips för julens skönaste, grönaste dekorationer.

Grönt ris, kottar, grenar och enkla arrangemang med vitmossa, snöbär och - som alltid - vita stearinljus.

Inspiration hämtar vi bland annat från australiensiska nätmagasinet Est som i fint bundit gröna kransar och dekorerat med vita band och accessoarer i silver på julbordet.

Enkla gröna kransar med vita band, så fint i julens fönster.  Foto: Toby Scott/Est Magazine. 

Svenska Blomsterfrämjandet är inne på samma sköna naturligt grönvita linje och visar arrangemang med vita julrosor, murgröna, vit cyklamen, mossa, kottar.

Presentationen sker en solig novemberdag i en av byggföretaget JM:s visningsvåningar högst upp i ett nybyggt bostadshus i Årstadal i Stockholm.

Amaryllis noterar en allt ökande popularitet, berättar Malin Hidesäter hos Blomsterfrämjandet, och den från början mexikanska blomstersorten finns nu inte enbart i rött och vitt, utan i en mängd schatteringar och rosa.

Ett tips är ändå att inför julen välja bort färgen rött och hellre satsa på vita amaryllisknölar. Vitt och grönt är fräscht och vårligt och vackert även på nyåret.

Kika nedan för fler gröna tips. Passa på att gå ut i skogen och plocka hem ris och grenar, kottar och mossor innan snön kommer!

Zink synkar fint med cyklamen, kottar, blåbärsris och tallbarr i Blomsterfrämjandets utställning i JM:s nybygge i Årstadal. 

En grön pyramid av vit julros, mossa, kottar och slingrande murgröna.

Vita julrosor i trälåda - enkelt och fint! 



                                 www.blomsterframjandet.se


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar