fredag 22 november 2013

Designers Guild´s Springtime


Färgstarkt showroom hos Designers Guild på Norrbackagatan i Stockholm. 
Förhandstitt på färgstarka nyheter

En dag när det gråa novemberdiset ligger lågt över trottoarerna beger bloggen sig till Designers Guilds showroom i Stockholm för en förhandstitt på vårens tyger och tapeter.

Mörkret utanför showroomsfönstren står i stark kontrast till den färg- och mönsterprakt som Chloé Bawden från företagets pressavdelning i London dukar upp...


Chloé Bawden från Designers Guilds pressavdelningen i London dukar upp vårens färgstarka nyheter.  Här mönster Sashiko ur kollektionen Kaori
Den japanska inspirationen fortsätter i kollektionen Kaori där digitala tryck får ett skönt hantverksmässigt uttryck likt handmålade akvareller som i mönstren Jindai och Montsuki. Greppet att färga in den tryckta textilen skapar en effekt av vintagehantverk (se mönster Kaori i rosa nedan).

Stora blomster och växttryck dominerar och som alltid går de färgstämda nyheterna att mixa och matcha med såväl enfärgade, tonade som strukturerade och mer grafiska mönster.

Kvaliteterna är skönt omväxlande med skira, transparenta strukturer, tungt linne med grov struktur, reliefer i sammet och krispigt siden. Färgmässigt hänger de ljusa, tonade syrentonerna kvar, starkt rosa, lime och indigo.

Här några fler inspirerande snapshots...

Infärgade tryck i mönster Kaori mixat med starkt enfärgat siden och sammetsreliefer. 

Sköna tryck och skira kvaliteter i lime, grönt och gyllengult. 

Koboltblå prickar i mönster Amlapura, randigt grovvävt i Matmi och struktureffekt i mönster Mapuche (överst). 

Här kollektionen Amlapura med basilika prickar, ränder och blekta mönster i grönt, sand och blåturkos. 
Designers Guild har sedan det stora genombrottet på 80-talet varit ett varumärke som vi svenskar gillar. Själv har designer Tricia Guild ofta hämtat inspiration från Sverige, bland annat i vårt gustavianska arv och även fotograferat nya kollektioner på plats i just 1700-talsmiljöer här.

Bland Designers Guilds tapetnyheter hittar vi också en tydlig inspiration från 50-talets lite diffust grafiska mönster, kanske en liten flirt med Perstorpsplattans ständiga mönster Virrvarr, skapat av Sigvard Bernadotte...



Retroinspiration i indigo, silver och guld i Designers Guilds nya tapeter. 

Designers Guild representerar i Sverige även textilier och tapeter från franska lyxmärket Christian Lacroix. Här möter en verklig färgchock i broderade blomster i starkt rosa och turkos mot svart botten i en alldeles utsökt superkvalitet.

Färgkraft i Christian Lacroix textila lyx. 
Även hos Christian Lacroix ser vi för våren blå toner samt stora naturinspirerade mönster, här med palmer och monstrea som klivit fram som en verklig trendväxt.

Ständigt aktuella är också leopardfläckar, enkla runda grafiska ringar och enfärgade toppkvaliteter ton-i-ton.

Blåtonat i toppkvalitet och stora blomstermönster i stiligt svart på vit botten hos Christian Lacroix vår 2014. 


Leopard  och ränder uppåt väggen föreslår Christian Lacroix för kommande säsong. 

                                 www.designersguild.com

1 kommentar:

  1. På Aveo finns det designers guild som man hemst gärna får fara och kolla på! Här finns en länk direkt till sidan: http://www.aveo.fi/shop/sv/21-designers-guild

    SvaraRadera