torsdag 16 maj 2013

Mustigt hos Mateus

Vackra ringblommor och härligt färgtema mötte i Mateus showroom. 

Slösande höstlig färgprakt!

Stora fång med praktfulla ringblommor mötte i Mateus showroom där mustigt färgtema presenteras för kommande säsong. Orange är höstens stora accentfärg och lanseras stort i keramiken och i den nya ytterkrukan med spetsmönster.

Krukan finns även i höst i många accentfärger, exempelvis petrol, vitt, grått och grönt liksom övrig keramik.

I augusti firar Mateus 20 år och jubilerar lite extra med en stor utställning på NK i Stockholm. Då är det även premiär för Mateus nya designsamarbete med nederländske designern Tord Boontje, känd bland annat för sina sirliga, blomsterinspirerande formgivning i textil, möbler och accessoarer.

Höstdukat av Agneta Törnqvist hos Mateus. 
Bakom varumärket Mateus står grundaren Teresa Lundahl, född i Portugal och bosatt i Sverige. Mateus keramik är sedan starten hantverksmässigt tillverkad i egen fabrik i närheten av Lissabon i Portugal.

Mateus visning var en av visningsdagarna bästa! härligt iscensatt av skickliga Agneta Törnqvist, en av landets absolut främsta stylister. Agneta skapar alltid något extra, oavsett om det handlar om uppdrag för varumärken som Mateus eller för inredningsmagasin.

Kika gärna på Agnetas jobb i senaste numret av Elle Interiör där hon skapat en cool och modern safarilook. Till Mateus hade Agneta hittat en fin grönsaksmönstrad textil som en extra fond till muggar, fat, grytor och skålar i höstens färgtema...

Härlig textil inspiration intill arrangemanget med höstens nya Mateuskeramik.

Ringblomman klara orange/gröna växtkraft känns fullkomligt självklar för kommande höst! 
Till Mateus visning hade Agneta Törnqvist även specialbeställt en fototapet med tallrikar i olika röda, mörkrosa och grå nyanser. Tryckt har svenska tapetmärket Rebel Walls och vem vet, kanske blir det en Mateustapet även i butik i framtiden...

Tallrikar på väggen i tapet och verklighet för Mateus, styling Agneta Törnqvist. 


Färgstämt och fint samlat ur Mateus sortiment på upplysta hyllor. 

Festtemat har Agneta Törnqvist också tagit sig an i vackra dukningar och fantastiska blomsterarrangemang i vitt, grönt och silver.

Dop, bröllop eller jubileumsfest i grönt/vitt färgtema.

Avslutningsvis - mer tittgodis på väggen. Här nedan ett urval av mönstrade och formade stora och små assietter och mattallrikar i petrol, vitt och gråbeige med rosettaccent!

Petrol för hösten hos Mateus. 
                                        
                                        www.mateus.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar