tisdag 14 maj 2013

Höst hos Lexington

Sprakande höstfärger, pumpor och nyskördad majs i Lexingtons höststajling. 

Harvardrött och paisleysatin

När häggen doftar och syrenerna är på väg att slå ut bjuder Lexington in till pressvisning av höstens och julens nyheter. Lika fint presenterat och koordinerat som alltid.

Något förvånande kändes det till och med lite lockande att mötas av sprakande höstfärger vid det dukade bordet, där sköna plädar hängde över stolarnas ryggstöd...


Dukat för höstfest hos Lexington med klassiska ränder i duk och servetter, rutiga plädar och varm soppa i vita tallrikar. 
Marina toner hos Lexington i höstens tema. 
I höst lanseras ny bäddtextil i färgerna grått, blått och rött. Bäddset i satin och värmande rutig pläd i Authentic Collection ser ut såhär...

Authentic Collection Lexington Fall 2013. 
Lite otippat kanske för Lexington som ofta har ränder, rutor och blomster i mönsterbilden är den nya bäddtextilen med klassiskt paisleymönster.

Men läckert och stiligt tycker vi om örngott och påslakan med knappar i grått, blått och mörkt rött. Mer om den röda färgen längre ner i inlägget...
Personlig favorit i Lexingtons kollektion för hösten 2013. 
Klassiskt ombonat är bäddtemat med rutor i mörkare grå toner, rött och - såklart! - vitt och blått. Här nedan matchat med ett lapptäcke  i rutor och enfärgat blått.

Authentic Collection i Lexingtons imaginära höst med inspiration av vackra sensommartomma stränder i the Hamptons over there. 

Prinsessan på ärten i Lexington. Av alla varumärkens bäddset är vintageblommorna i röd/rosa på beige botten den verkliga storsäljaren. Men inte i Sverige, här är den klassiska Oxfordranden mest poppis.  

Den röda färgen - hos Lexington hösten 2013 är den Harvardröd. Lexingtons grundare och kreativa chef Kristina Lindhe berättar att företagets designteam for till Harvard för inspiration och besökte då bland annat butiken som säljer det anrika universitetets produkter.

Butiken har Harvardprylar i stort som smått, allt från kläder till accessoarer. Harvard har mörkt rött som symbolfärg och det är också den Harvardröda nyansen som inspirerat i Lexingtons hösttema.


Harvardrött inspirerar i Lexingtons höstkollektion. 
Telefonnumret på kudden ovan är autentiskt går till Lexingtons butik i the Hamptons och den som har kläm på tidsskillnaden och ringer på rätt tid får också svar, sa Kristina Lindhe vid pressträffen i morse. Mer info om höstens nyheter på hemsidan:
                              
                                www.lexingtoncompany.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar