söndag 24 mars 2013

Poltrona Frau back in fair!

Fåtöljen LC2 ritades redan 1928 av Charles Le Corbusier och ingår i kollektionen I Maestri/Cassina. 
Nypremiär i Rhos mässhallar

Efter flera års bortavaro ställer en av designvärldens giganter Poltrona Frau Group åter ut i på I Salone i Milano. Konglomeratet, som omfattar varumärkena Poltrona Frau, Cassina, Cappellini och Pelle Frau, lämnar därmed konceptet med Milano Design Village och eget showroom i Zona Tortona under designveckan.  

Att företagsgruppen nu är tillbaka i mässhallarna i Rho Fiera förklaras som "en viktig gest för att komma närmare partners med nya kollektioner, liksom att nå en kvalificerade nuvarande och framtida inköpare".

Men ett kanske viktigare och möjligen också känslomässigt skäl är att Poltrona Frau Group manifesterar och säger sig "aktivt vilja understödja italiensk möbel- och designindustri".

I tuffa tider sluter designföretagen sig samman, helt klart. En spännande utveckling och med Poltrona Frau Group tillbaka i mässmiljö får vi ytterligare en härlig utställning att se fram emot.

Företagsgruppen ställer ut  i mässhall 20 i Rho och följer upp med separata events i respektive varumärkes showroom inne i centrala Milano.


Stoppade kuddar i glada färger bygger nya soffan 32 Cuscini från Driade. 
Mer mässnytt inför kommande möbelsalong får bloggen från italienska Driade som skickar en tjuvtitt på skissen för nya soffan 32 Cuscini, design Paolo Rizzatto. Stoppade kuddar i glada färger i en lite mjukt böjd form ser trevligt ut.

I april vet vi också om det var skönt och komfortabelt att slå sig ner på de 32 kuddarna - missa inte vår mässrapportering från Milano Design Week!


Myller i möbelland! Missa inte vår rapportering från världens viktigaste designevent i Milano.  Mässdatum är 9 till 14 april. Info:  www.cosmit.it

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar