måndag 18 mars 2013

Nouvel´s Office


Skissad kontorssilhuett till Jean Nouvels projekt Offices for living på Milanomässan 2013.  
Framtidens kontor i Milanofokus

Den franske arkitekten Jean Nouvel har kontrakterats för att utforma projektet Offices for living vid möbelmässan i Milano i april. Nouvel, som står bakom några av världens mest innovation kontorskomplex som Torre Agbar i Barcelona och Guggeinheimmuseet i Rio de Janeiro, tar avstamp i hur nya material och nya tekniska landvinningar förändrar vårt sätt att leva - och arbeta.

På en total yta av 1 600 kvadratmeter i anslutning till mässhallarna SaloneUfficio bygger Jean Nouvel miljöer där den flexibla nutida och framtida livsstilen kring boende och arbete smälts samman.

Hittills har vi endast 3D-skisser över utställningen, men Nouvels intention är att illustrera hur ny teknik, nya material och ny design kan skapa effektiva, ombonade och miljösäkra inredningslösningar.

Utställningen Offices for living kommer att omfatta 1 600 kvadratmeteri SaloneUfficios mässhallar  i Milano i april. 
Miljöerna är inspirerade av såväl klassiska våningar och privathem, som skyskrapor, fabriker och lagerbyggnader och utformas av Nouvel till mer trevliga, ljusa och användarvänliga kontor och arbetsplatser.

Spännande! tycker bloggen som givetvis återkommer med en utförlig rapport kring Jean Nouvels ideér i mässrapporteringen från Milanomässan som slår upp dörrarna den 8 april.

Kubistisk förvaring på framtida arbetsplatser presenteras av franske arkitekten Jean Nouvel i Milanos mässhallar i april. 

Zweed länkar Link! 

Redan framme med ny form för framtidens flexibla kontor är svenska möbelproducenten Zweed.

Under Stockholm Design Week presenterade företagets grundare och formgivare Håkan Johansson nya kollektionen Link, avsedd för arbetsplatser på kontor och i hemmiljö.

Kollektionen Link omfattar dels anpassningsbara förvaringslösningar i form av byggbara sektioner, samt ett skrivbord med låda och uttag för kablar och laddare. Sektionerna sammanfogas smart och enkelt och fungerar fint för det medelstora kontoret som för arbetsplatsen hemma.

Här några exempel på Zweeds Link-lösningar...


Lådförvaring som sidobord, kollektionen Link samt fåtölj Otto, design Håkan Johansson/Zweed. 

Ben i massivt trä med fina fogar. Förvaringsskåp Link/Zweed. 


Delarna i Link sammanfogas smart och enkelt till flexibla lösningar för stora och små kontor och arbetsplatser.


Skrivbord Link med låda och smart dolt fack på skivans baksida för laddare och kablar. Design Håkan Johansson/Zweed. 

                                          www.cosmit.it
                                          www.zweed.se 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar