måndag 4 mars 2013

Moroso Salone Preview

Installation The Revolving Room öppnar för besökare under Milanos designvecka i Morosos showroom på Via Pontaccio 8/10.

Mafalda och mer...

Med en dryg månad kvar till Milano Design Week bjuder bloggen en tjuvtitt på lite nyheter från Moroso. Företagets stora designstjärna Patricia Urquiola har som vanligt varit i farten, inte enbart med ny möbeldesign, utan även som arkitekten bakom installationen The Revolving Room.

Installationen som byggs i Morosos showroom på Via Pontaccio i Milano, kommer att välkomna besökare med en korridor där bilder från företagets vardag projiceras på väggarna. Installationen lyfter även fram det mångåriga samarbetet mellan den italienska möbelproducenten och den danska textilproducenten Kvadrat.

Produktiva Uquiola, som charmade svensk media som stjärngäst under Stockholm Design Week i februari, presenterar även ny fåtölj och stol för Moroso; Mafalda och Wishbone.

Fåtölj Mafalda, design Patricia Uquiola för Moroso 2013. 
Fåtöljen Mafalda har en stomme i massivt trä och en formpressad rundad rygg och sits i textil och presenteras vid mässan i två storlekar.

Lackad eller naturell stomme i trä och enfärgad formpressad textil i sits och rygg. 
Stol Wishbone är stapelbar, design Patricia Urquiola för Moroso 2013.  
 Bland Morosos övriga designyheter finns Bikini Island, en kombinerbar möbelkollektion, formgiven av Werner Aissingler. Här finns i det flexibla konceptet en mängd möjligheter att bygga soffa/förvaring/ och de olika delar finns i olika storlekar.

Flexibla Bikini Island, design Werner Aissingler för Moroso 2013.

Mer byggbar Bikini för Moroso. 


I Bikinikollektionen finns Bikini Chair där Werner Aisslingler skissat på en snurrstol och en mer traditionell matbordsstol.

Snurrstol Bikini Chair, design Werner Aissingler för Moroso 2013. 

Bikini Chair i klara färger presenteras på världens designscen i Milano i april. 

                                           www.moroso.it

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar