torsdag 21 mars 2013

Interzum Innovation

Den 13 maj går starten för 2013 års upplaga av Interzum för underleverantörer i internationell möbeltillverkning och inredning. 
Nya grepp på Interzum i Köln

Vartannat år arrangerar Kölnmässan Interzum, världens ledande mässa för underleverantörer inom möbeltillverkning och inredning. 2013 års upplaga med mässdatum 13 maj till 16 maj bjuder en hel del nyheter i mässkonceptet. 

Jämfört med 2011 pekar årets Interzum mot ett ökat antal utställare. Hittills har 1 480 företag från omkring 60 länder bokat mässyta, vilket är ett femtiotal fler än förra mässan. Den totala mässytan på 155 000 kvadratmeter innebär en ökning från 2011 års mässa. 

Interzum visar världens viktigaste företag inom exempelvis benställningar och beslag för möbelproduktion. 
Omkring sju av tio utställare kommer från utlandet där Italien dominerar följt av Turkiet och Spanien. Eftersom Interzum är unik som handelsplats för underleverantörer inom möbel- och inredningsindustri lockar mässan besökare från inte mindre än 147 länder. 

Totalt beräknas 53 000 besökare under mässans fyra dagar. Antalet utställare från Sverige, Norge, Danmark och Finland uppgår i skrivande stund till 35 företag. 

Material i alla dess former och färger presenteras i Interzums mässmontrar i maj. 

Hur ser då 2013 års Interzum ut? Ja, till att börja med har konceptet slimmats till att omfatta tre huvudområden: 

Materials & Nature - samlar utställare av träprodukter som fanér, laminat, parketter, dekorpapper,   olika ytmaterial, tryckpressar bland annat och återfinns i hallarna 5.1 och 6.   

Function & Components - huserar i hallarna 3.2, 4.2, 5.2, 7 och 8 och omfattar utställare av belysningsteknik och komponenter och prefabricerade produkter för bord, stolar, skåp, förvaring, kök och kontorsmöbler liksom beslag och lås bland annat. 

Textile & Machinery - presenterar maskiner och teknik för produktion av stoppmöbler, madrasser samt möbeltyger, läder och övrigt material och upptar mässyta i hallarna 9 och 10. 


Fanér, formpressat trä och ytbehandlingar lockar besökare till Interzum 2013. 
Ytterligare innovation är Interzums fokus på nyheter inom industridesign och framtida materialtrender. Här samlas koncept och idéer i mässans tre piazzor som ligger i anslutning till hallarna. I dessa idéutställningar presenteras nyheter från de utställande företagen.


Textilproduktion och maskinella nyheter visas i mässområdet Textile & Machinery på Interzum. 
Smarta material som färgskiftande kakel för köksgolv, smutsavvisande textilier och antibakteriella material lyfts fram, liksom spännande nyheter inom ytbehandling, träprocesser och produktionsmodeller.

Ytbehandlingar och prefabricerade produkter som bordsskivor ställs ut i Interzums montrar. 
Ett exempel är en produktionslinje för tillverkning av lädersitsar i bilar som kommer att byggas i hall 10.1 i anslutning till utställartemat Textile & Machinery. Det är första gången som Interzum gör en liknande satsning och placerad mitt bland de cirka 400 utställande företagen förväntas det bli en rejäl showstopper.

Idéutställningar kring böjträ och laminerade bordsskivor på Interzum. 
 På Interzum 2013 kommer även priset Interzum Award att delas ut. Det är sjunde gången som utmärkelsen presenteras och det sker i samarbete med välkända Red Dot Projects. Priset premierar särskilt innovativa och kreativa produkter med fokus på den framtida möbelindustrin.

Anmälda till tävlingen är närmare 60 unga industriformgivare från framförallt Tyskland, men även Danmark.

Träkomponenter och materialämnen för möbelproduktion finns i mässhallar 5.1 och 6. 
Interzum är en del i den treenighet som gör Koelnmesse till en ledande spelplats för utställare inom möbelformgivning, tillverkning och inredning.

Mässorna Imm Cologne, LivingKitchen och Interzum lockar internationella fackbesökare till de centralt och vackert belägna mässhallarna med närhet till floden Rhen och dess vackra broar.

Färgat och laminerat formpressat trä för stolproduktion presenteras på Interzum. 

Svensk representant för Koelnmesse är Swedish Fair & Trade Service AB, e-post info@swedishfairtrade.se.

                                   www.koelnmesse.de

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar