onsdag 3 april 2013

Elite design i Lund

Byggnaden Ideon Gateway med färgskiftande fasad är nytt landmärke i Lund i Skåne. 
Designprofil hos Elite Hotel Ideon 

I januari var det pampig invigning av Ideon Gateway som med dubbla höghus inrymmer Elite Hotel Ideon i den lägre byggnaden (14 våningar) samt ett kontorshotell (19 våningar) med en mängd etablerade företag. Kontorsbyggnaden är 74 meter hög och det geografiska läget i norra delen av Lund innebär att det i klart väder går att se långt in i Danmark.

Gatewaykomplexet är ett nytt landmärke i Lund och omtalat bland annat för en mängd tekniska finesser. Bland annat har byggnaden Sveriges första solcellsanläggning inbyggd i fasaden och både värme och kyla kommer via djupa borrhål, så kallad geoenergi.

Fasaden ändrar dessutom färg med ljusets intensitet och skiftar från rött, orange och gult till grönt och grått och många nyanser däremellan. Bakom projektet står Ikano (byggherre), Uulas arkitektbyrå i Kristianstad (exteriören) och SandellSandberg (inredning av publika delar).

Bloggen har gästat  nya hotell Elite Ideon och kan rapportera om en härlig hotellupplevelse, inte minst för det nya hotellets sköna inredning med designprofil.

Entré med lounge i pastellnyanser och möbler från finska Muuto och spanska Andreu World.  Soffan heter Rest, formgiven av Anderssen & Voll för Muuto New Nordic. 
Att hotell gärna matchar upp med samtida design är i sig en stark trend som startade för åtskilliga år sedan då boutiquehotellen gjorde entré. Konceptet var individuellt inredda hotell, inrymda i upphottade industribyggnader, gamla palats och kontorshus, gärna belägna lite anonymt bortom de traditionella hotell- och turiststråken.

Nog är det också ett lyft att checka in för hotellboende i miljöer som bjuder skön komfort och formstarka blickfång...


Stol Visu, design Mika Tolvanen, ur Muuto New Nordic Collection. Pinnstolen heter Nub och är formgiven av Patricia Urquiola för spanska Andreu World.

Armaturen heter Hatt och är skapad av arkitekterna SandellSandberg för  hotellets foajé. Tillverkare är svenska Zero. 


                                            www.elite.se


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar