fredag 1 februari 2013

Det våras hos ICA Maxi

Grönskande stadsmiljö på storbild när ICA Maxi pressvisar SS/2013. 
Urban farming & camping

En av vinterns isigaste dagar samlar ICA Maxi inredningsmedia till pressvisning av vår- och sommarnyheterna. Platsen heter Skyddsrummet och är inrymt i Münchenbryggeriets stora maffiga tegelborg på Södermälarstrand.

Fina stylade installationer väcker inspiration och längtan till gröna blad och doftande blommor, vått gräs och jordiga byxknän. Oavsett om man har trädgård eller balkong, eller en gemensam odling invid höghusens fot - odla är något för alla!


Drivbänk med sallad, lavendel och fina små nävor. Bland ICA Maxis nyheter för våren finns en mängd finurliga trädgårdsredskap. 
Med en liten drivbänk, eller en pallkrage går det att få till en alldeles egen odlingslott för stora och små trädgårdsmästare. ICA Maxi lanserar spadar och krattor för barn och för vuxna kommer nya greppvänliga spadar samt ett särskilt effektivt verktyg för att få bort maskrosor...

Drivbänkar, trälådor, textilier och verktyg i sommarsortimentet hos ICA Maxi. 
Kedjan har i år anlitat trädgårdsmästaren Victoria Skoglund, ägare till Zetas Trädgård i Huddinge, som profil för det gröna sortimentet. Kunniga och ständigt entusiastiska Victoria slog ett extra slag för helt vanliga lerkrukor att plantera i.


Trädgårdsmästare Victoria Skoglund är grön ambassadör hos ICA Maxi i vår. 
Tips! Lerkrukor med patina är finast, leta på loppis, Myrorna eller kika helt enkelt i continern för murbruk och puts nästa gång du besöker sopstationen. Gamla lerkrukor och fat kastas i stora lass!

Här är bloggens senaste containerfynd - en mjukt rundad kruka från Steninge...
Steningekruka från sopstationen.

Krukans ränder och patinerade utseende kommer att stå sig fint mot de gröna skotten från Mårbackapelaonerna.

Tips! Fint i ICA Maxis gröna visningsrum var samlingen med olika sorts taklök i just vanliga lerkrukor. Dekorativt och tåligt och ett bra tips för att få till lite grönt på verandan, balkongen eller terrassen i vår.

Äkta taklök trängs i lerkrukor på konstgräs hos ICA Maxi.  
Givetvis fanns mycket övrigt i ICA Maxis nyhetsutbud; det ska badas, solas, sportas, grillas och kampas också i sommar. De ilskna neonfärgerna var nedtonade till förmån för de alleständes närvarande pastelltonerna och rosa, turkos, ljusgrönt och randigt är alltid säkert för svenska sommarhem.
Campingliv i pastelltoner med ett litet retrostuk i presentationen. ICA Maxi SS2013. 
Inget lantliv utan utekök och här fanns både grönsaksprydda textilier, zinkbaljor, gladfärgad plast, praktiska baljor och blomformade flugsmällor...

ICA Maxi älskar uteköket i sommar. 

                            www.icamaxihemochfritid.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar