torsdag 7 februari 2013

Glass Delight!

Vårbukett välkomnar till utställningen Glass Elephant på Bergrummen Skeppsholmen. 
Glass Elephant & The Woods

Designveckan bjuder utställningar och bloggen har valt två favoriter. Glass Elephant heter profilutställningen för Stockholm Design Week 2013 och anordnas i BergrummenSkeppsholmen.

Tunga rödlackade industrirobotar står på parad i de blåskimrande bergrummen och likt snablar sträcker de ut sig och agerar med vackert konstglas. Roligt och effektfullt med verk av bland andra Simon Klenell, Chris Martin/Massproductions, Note Design Studio och Anna Wåhlström.

Skynda hit - utställningen pågår fram till och med 9 februari!

Vackert glas formgivet av Anna Wåhlström i utställningen Glass Elephant. Den röda robotarmen rör sig effektfullt med en dammvippa i handen som gracilt sveper över de sköra glaskropparna. Snyggt! 

Röd industrirobot från ABB med dammvippa i snabeln. 

Här flyttar en annan robot med tre sugkoppar runt transparanta glasbord, formgivna av Chris Martin/Massproductions. Kurator för utställningen är Aia Jüdes. 

På pigga Designgalleriet med adress Odengatan 21 presenteras installationen The Woods med en liten skog av handblåsta skulpturer. Bakom verken står två norska designstudios: Andreas Engesvik och StokkeAustad.

Skulpturerna består av sju träd som sitter ihop i två konstellationer med tre respektive fyra objekt i varje grupp. Inspirationen har formgivarna hittat i det nordiska ljuset och våra stora skogar.

Skynda även hit - utställningen pågår fram till och med 9 februari.

Skönt grönt glas i The Woods av Andreas Engesvik och Stokke Austad på Designgalleriet. 

Objekten fogas samman av två separata delar och består av handblåst glas. 

Skog av glasträd på Designgalleriet. 

                                                   wwwdesigngalleriet.se
                          www.stockholmsfurniturelightfair.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar