torsdag 21 februari 2013

Vässad vintage!

Handplockade godingar på Antikmässan 2013. Vi gillar bord och stol i krom med sits och rygg i svart läder.  Snyggt!
Montersvep på Antikmässan 

Knappt har alla monterbyggen på Stockholm Furniture & Light Fair hunnit rivas förrän det är dags att locka mässbesökare till ytterligare en inredningsmässa. Den här gången är dock möbler, accessoarer och detaljer av annan åldersklass och stil än det designade samtidssortiment som möbelmässan lockar med.

Utbudet på Antikmässan låter sig enkelt presenteras i mässans C-hall. Antikhandlare, auktionshus, vintagebutiker, byggnadsvårdsföretag och prylbodar dukar upp med handplockade godbitar, antikviteter och vässad vintage i fina utställningar och montrar och lockande prylbodar.

Här ett litet smakprov...
Utmärkelsen Årets bästa monter på Antikmässan 2013 gick till Nordlings Antik. 
Ingen mässa utan utmärkelser och på Antikmässan 2013 utsågs Nordlings Antik till Årets bästa monter. En sammanhållen utställning med fina prylar mot röda väggar i en stor monter som erbjöd utsikt mot utställningens olika rum.

"Ett konsekvent och kvalitativt utbud i varierande miljöer. Rumslighet och uttänkt möblering skapar jag-tar-allt-känsla, löd juryns motivering.

Fint utbud i Årets bästa monter hos Nordlings Antik. Både den fina lilla soffan med sin knappförsedda rygg och den spännande lampan i mässing med skärm i perforerat läder kunde lika gärna varit designade 2013 och inte åtskilliga decennier tidigare! Hållbar form och kvalitet är hemligheten...

Temautställningen En upptäcksresa i tid och rum av Paula Malm erbjöd mer tittgodis. Utställningen med monterväggar i en dov färgskala och guld baseras på handplockade föremål från de utställande handlarna.

Skönt gråmålade väggar och vackra handplockade objekt i temamonter signerad Paula Malm. 

Smart och snygg detalj i en omklädd gustaviansk stol är kuddens enfärgade sidostycken i temautställningen av Paula Malm. 

Gamla koffertar är hett i vintagesvängen liksom tryckta snirkliga mönster på kretong och linne. 


Ett vackert gammalt bord eller en svart solitär stol med sammetssits kan lyfta vilken inredning som helst. Bild från tema utställningen En upptäcktsresa i tid och rum/Paula Malm. 

Bloggens favoritmonter blev utställningen hos Esteten antikviteter & inredningar. Här samsades handplockade föremål med fantastisk patina i en skön blandning; gamla ramar, krukor, teakstolar med lädersits, oljemålningar, en gammal trädgårdsstege, ark med tapetmönster, urnor och fantastiska skåp - helt enkelt hur härligt som helst!

Ramar och en marmorerad kolonn hos Esteten antikviteter & inredningar. 
Esteten antikviteter & inredningar drivs av Martin Enget & Sylvia Enget och företaget är baserat i Arild i Skåne. Utbudet är antikviteter från 1600-talet och fram till mitten av förra seklet. Kika in på: www.esteten.com

Lite fint av varje hos Esteten antikviteter & inredning på Antikmässan 2013. 

Så fint i stram form och bedagat stuk är skåpet i Estetens monter. 

Såhär ser det skönt slitna ut! Kan vara bra att veta i tider när vi överöses med hitte-på-sliten och fejkad shabby chic. This is the real stuff! Skåp från Esteten antikviteter & inredningar.  


                                         www.antikmassan.se 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar