lördag 9 februari 2013

Designshow - Off Show...

Orrefors flaggskeppsbutik på Birger Jarlsgatan hyser FUWL:s pop-up butik.
Formfest på stan´

I februari 2013 öppnar Stockholm Design Week med inspiration från Milano alltfler pop-up event och designpresentationer runt om i Stockholm. Dessa Off Show-event är ett välkommet inslag under den intensiva möbelveckan och ger Stockholmsmässan en välbehövlig konkurrensknuff...

I Orrefors nedlagda paradbutik på Birger Jarlsgatan, nu med coola, ruffa betongväggar, har designtrion  Form Us With Love flyttat in.

FUWL som vi säger i vardagslag är storligen prisade detta år med utmärkelsen Årets designer från ELLE Interiör och med Form +1 Award för nya lampan Levels, formgiven för producenten One Nordic Furniture Company.

Stol Noor chair är ett samarbete mellan norska Stokke Austad, Grönlund Design och FUWL för RBM. 
I pop-up lokalen visas FUWL:s nya designsamarbeten och här finns också andra produkter att kika på och även handla i den tillfälliga butiken. Ett kul grepp som säkert kan komma att få sina efterföljare...

Nya lampan Levels i vitlack och koppar. 
Mer Show Off...

En stenkast från Birger Jarlsgatan, på Wetterling Gallery, ställer åtta designföretag ut sina nya produkter samt äldre formgivning.

De åtta företagen Scherlin Form, Kateha, Klong, Zweed, String, Skargaarden, Designed by Jepson samt A2 fick inte gehör för sina utställarönskemål hos Stockholmsmässan och valde därför att satsa på ett eget designrace i Kungsträdgården.

Arrangemanget Show Off 2013, lockade ett stort internationellt och svenskt pressuppbåd och inbjöd också till en av designveckans stora och roliga fester.


Ulf Scherlin med företaget Scherlin Form välkomnar internationell och svensk press till premiären av Show Off 2013 på Wetterling Gallery i Kungsträdgården. 

Pressen navigerar sig fram mellan Kateha (tv) och A2 (th) på Wetterling Gallery. 

Trängsel vid utställningarna hos Klong och String på Show Off. 

Barbara Hosak i Katehas färgstarka utställning. 

Sköna taktila materialprover  hos Kateha. 

Håkan Johansson, Zweeds grundare och formgivare (tv) intill  Tove Regnander, Trendgruppen, som håller i trådarna kring pressevent och mingelfest på Show Off 2013.  


Zweed presenterar förvaringsserien + skrivbord Link, flexibel och smart för kreativa arbetsplatser såväl borta som hemma. 

Mer mässrapporterande, montersvep med nya möbler och nyheter blir det i kommande inlägg från Stockholm Design Week - missa oss inte!

Info företagen i Show Off:

www.scherlin.se
www.zweed.se
www.skargaarden.se
www.a2designers.se
www.kateha.se
www.string.se
www.designedbyjepson.se
www.klong.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar