lördag 5 januari 2013

Vintagehem

En pärla i bokfloden.
Patinerad livsstil

Garanterat ostajlade hem möter i nya boken Patina - Långa liv & årgångshem, av skribenten Petter Eklund och med bilder av fotograf Patric Johansson. För bokidé och fin form står Marja Pennanen.

Patina är en alldeles fantastiskt underbar bok med porträtt av äldre människor som berättar om sina långa liv och visar sina årgångshem. Vi träffar människor som var med, de som växte upp och formade Sverige från 1920-talet. I dag blickar de tillbaka, berättar om spännande, vindlande livsbanor och öppnar bokstavligen dörrarna till sina årgångshem.

Det är en sann befrielse att i vår sönderstajlade och ungdomsfixerade tid möta verklig vintage i livsstil och inredning - på riktigt liksom!
Marianne Gaston de Portefaix tar emot i  rosa rum Gamla Stan. Foto: Patric Johansson. 
Texterna är detaljrika, roliga, spännande och intressanta och hemmen fyllda med minnen i synk med långa och innehållsrika liv med huvudpersonernas liv med jobb, resor, familjeliv och nöjen.

Bloggen skickar en eloge till till bokförlaget Arena för en modig utgivning. Här är några bilder ur boken ni inte ska missa...
Elisabeth Ralf startade en gång på 70-talet hippa butiken Frisk & Ralf i Stockholm.  Foto: Patric Johansson. 

Skönt patinerade spår av tidens tand. Foto: Patric Johansson. 

Stilleben hemma hos Elisabeth Ralf. Just såhär kan det se ut på inredningsmagasinens stajlade sidor där stylisterna plockar prylar på loppis och antikaffärer. Men här är det vintage - alldeles på riktigt! Foto: Patric Johansson. 

En samling käppar och hemsydda klänningar. Foto: Patric Johansson. 

Siri och Filip, pionjärer med biodynamisk odling på Nibble handelsträdgård. Foto: Patric Johansson. 
 Patina - långa liv & årgångshem går att beställa på nätet, bland annat från www.adlibris.com och kostar cirka 290 kronor.

                                        www.arenabok.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar