måndag 14 januari 2013

Form från Fukasawa

Ytterkruka Cup, design Naoto Fukasawa för Serralunga.  
Naotos nya Cup

Bland produkterna från italienska designföretaget Serralunga hittar vi nya ytterkrukan Cup i självklart skönt enkel form, signerad en av bloggens favoriter - japanske designern Naoto Fukasawa.

Materialet är återvinningsbar polyeten och krukan ingår i Serralunga 1825 Collection, med fokus på krukor och kärl för växter.
Cup i mindre storlek som side-kick till soffan. 

Familjeägda Serralunga grundades just år 1825 av familjen med samma namn och är fortfarande baserat i den lilla orten Biella i norra Italien. I dag drivs Serralunga i femte generation och är ett av världens ledande företag inom design och produktion av möbler och objekt för exteriöra miljöer. 

Företaget startade som ett färgeri och utvecklades därefter som en stor producent av industriläder. Men den stora revolutionen i företagets historia kom på 1950-talet i och med att plast blev ett ledande råmaterial.

Teknik och utveckling ledde till nya metoder för formgjutning av plast. Serralunga var först i Italien med den nya tekniken från USA och maskinerna som under 1980-talet skapade möjlighet till en innovativ, spännande och spektakulär design av plastmöbler och föremål.

Fukasawas Cup i självklart enkel och skön form.


Fabriken i Biella ligger på gatan uppkallad efter familjen Serralunga och har 65 anställda. På en yta av totalt 12 000 kvadratmeter omvandlas varje år 1,2 ton plastmaterial till cirka 200 000 produkter. 

Naoto Fukasawas Cup finns i två storlekar med ytterdiameter av 48 cm  respektive 47 cm och höjd respektive 40 cm respektive 25 cm. Krukorna kostar 98 euro respektive 77 euro.  

                                       www.serralunga.com



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar