lördag 29 december 2012

Vår på Fotografiska

World. Foto: Ruud Van Empel. 
Save the dates!

Fotografiska i Stockholm har blivit en formidabel succé. Köerna ringlar till museets utställningar och intresset för fotokonst sprider sig till nya målgrupper.

Planeringen för vårens program på Fotografiska är i full gång - här är några förhandstips...

Henri Cartier-Bresson 9 mars - 26 maj

En av fotojournalistikens stora och en personlig favorit som med sin Leica dokumenterade sin samtid i realistiska och mästerliga svartvita foton. Livet på gatorna i Paris, i Provence, i naturen och landskap möter livsögonblick i oändliga odödliga kompositioner av ljus, skugga och siluetter. Tillsammans med bland andra krigsfotografen Robert Capa grundade Cartier-Bresson fotokooperativet Magnum.

Paris 1932. Foto: Henri Cartier-Bresson/Magnum Photos. 
Ruud Van Empel 8 mars - 2 juni

En helt annan bakgrund och manér presenterar 70-talisten Ruud Van Empel, utbildad i grafisk design vid Academie St Joost i holländska Breda. Han har arbetat brett inom videoproduktion och produktfotograf och som designer av teaterdekor. Van Empel använder ny digital teknik i sina fotoserier och han arbetar genom att mixa sina ofta färgstarka och fantastifulla bilder i Photoshop.

Anna Clarén 13 mars - 29 september

Anna Clarén är verksam som fotograf sedan hon i slutet på 90-talet gick ut Nordens Fotoskola. Här är hon även verksam som kursansvarig samt undervisar i Bildjournalistik och visuell gestaltning. Som fotograf har hon arbetat brett inom dags-, kvälls- och veckopress, magasin och böcker samt med uppmärksammade utställningar. Boken Holding/journal blev utsedd till Årets bästa fotobok 2006 av Svenska Fotografernas förbund.

Close to home. Foto: Anna Clarén. 

Senare i år är det dags för en av fotovärldens verkliga tungviktare - Helmut Newton.
Den 31 maj öppnar Newton på Fotografiska - bloggen återkommer med mer info!


                                  www.fotografiska.eu

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar