fredag 28 september 2012

Est great inspiration!

Danska designklassiker arrangerade efter träslag/est magazine.
Den här bilden hittar bloggen i senaste numret av det digitala inredningsmagasinet Est - en installation byggd med danska designklassiker med exempel på de träslag som Myran, Sjuan, stol 3103 tillverkas av. 

Bilden ingår i ett reportage om designfantasten Richard Munao som driver företaget Corporate Culture med designbutiker/shoowroom i några av Australiens största städer.  

Innan Richard Munao tar in något nytt varumärke i sortimentet, ställer han sig den allra viktigaste frågan:  "Vill jag ha den här produkten i mitt eget hem?" 

När svaret för det mesta (Munao vet vad han väljer!) blir ja, är väldigt svårt att säga nej, menar Munao. Han brinner för design och kvalitet och är även en utmärkt berättare. Kunder får inte bara med sig en kvalitetsmöbel, utan även en insiktsfull och intressant bakgrund kring designern i fråga och produktens uppkomst.  

Själv har Richard Munao Arne Jacobsens Sjuanstolar runt sitt matbord, funkar fint med familjen och även om barnen sätter sina märken på den danska designen, så är det märken som visar ett liv, menar Munao. 

Vi gillar skarpt Munaos syn på konsumtion...

"I am a firm believer of the mantra buy once an buy it well. Like an old pair of hand made leather boots that I still wear 12 years later. If I annualise what I paid for them and how often I wear them - thay are not only an economical purchase, they still look great".

                                                                         Citat av Richard Munao/est magazine


Est är ett Australienbaserat digitalt inredningsmagasin med fokus på inhemsk och internationell design. Magasinet presenterar i en ren och stram samtida form ny design, reportage, tips och inspiration, i befintliga såväl som stajlade miljöer. 





Est magazine speglar även mode, resor och livsstil i konceptet och synkar fint en förkärlek för nordisk design med internationella inslag och miljöer. En bra plattform för inspiration och information i den globala inredningsvärlden. 

                                       www.estemag.com


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar