fredag 7 september 2012

Baka, baka Alessikaka...

Alessidesign för pepparkaksbaket. 
Det lackar mot jul...

Ett säkert tecken är rådande bråda dagar då säsongens julpynt ska ut i media. Bloggen kvickar sig runt på pressvisningar där det bullats upp med glögg och pepparkakor i sensommaren.

Redan för flera veckor sedan presenterade italienska Alessis julfin form i företagets nya butik i Moodgallerian i Stockholm. Nytt är att den designintresserade nu kan briljera med pepparkakor i känd Alessiform.

Progiotti heter detta lilla designprojekt på italienska (en kombi av orden progetti, projekt och biscotti, kakor) och det är också namn på den lilla behändiga asken med sex designikoner som pepparkaksformar i plåt.

I kollektionen hittar vi bland andra korkskruven Alessandro M, (design Alessandro Mendini), kannan Hot Bertaa, (design Philippe Starck) och tekannan Bombé (design Carlo Alessi). Din fina asken innehåller också ett recept, skapat av matprofilen Alberto Gozzi.

I den tidiga augustimorgonen stod också julgranen klädd med Alessis mycket egna julkulor. Lite tidigt att utropa God Jul - men här är tre av julkulekamraterna....




Marcel Wanders är en av många internationellt kända formgivare som gästspelar hos Alessi. Den som vill lyxa till kafferepet kan slå till på formgivarens variant av kakfat, Fatman, som blank och skinande blir en köksprydnad. När det inte används vill säga...

Fatman off duty. 
I tjänst i utfälld position bildar Fatman nämligen tre skinande blanka skålformade fat för bakverk och godsaker.
Blanka fat sväljer mycket delikat. 
Flitige Marcel Wanders ligger även bakom köksserien Dressed med grytor och stekpannor med blomsterslingor. Den sirliga dekoren går igen även i de arbetade handtagen och grytornas knoppar. Ja, till och med under stekpannorna finns mönstret.

Materialet i serien Dressed är aluminium och grytserien matchar Marcel Wanders tidigare porslinsserie för Alessi, med samma namn - och samma mönster. High-end i köksregionerna!



Lyxigt i grytskåpet. 
                                            www.alessi.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar