onsdag 25 juni 2014

Sommarskrapet...

Tunga, rostiga, trasiga och synnerligen skamfilade - men så underbara! ihopfällbara trädgårdsstolar med i smidesjärn och trä. Sommarens renoveringsprojekt kan börja...

... för en ny vintagevacker vision! 

Ingen sommar utan ett renoveringsprojekt på hemmaplan. Tidigare år har vi fixat till ett gammalt skåp och ett bord (se Satsa på ett skåp! och Vintagevacker vision under Renovera mera i arkivet) -  i sommar handlar projektet Slipa-skrapa-laga-olja-måla om två trädgårdsstolar i smidesjärn och trä.

Stolarna är i uselt skick och låg slängda i ett hörn hos Myrorna. Priset måste betraktas som tämligen överkomligt...


Trots sitt extremt risiga skick tror vi nog innerstadens vintagebutiker kunnat kränga trädgårdsstolarna för mer än femtio kronor styck. 

Wow, ingen tvekan trots rost, flagnad färg, trasiga nitar och ett obehagligt murket utseende på sitsarna - magkänslan slår aldrig fel. Här har vi ett fynd!

Sönderrostad nit i krysstag på stol. I dagsläget är vi inte helt klara på hur det ska fixas, men såklart hittar vi en lösning bättre än att hålla samman den tunga uppfällda järnställningen med ståltråd. 

Oj, oj, det här ser inte bra ut minsann. Men forna dagars möbelvirke fick växa i sin alldeles egna takt i storskogen, torkas och behandlas enligt modell slow carpeting. Resultatet blir kärnfuru som står emot vädrets makter och som i det här fallet (tror vi) förvaring utomhus alternativt i ett takläckande skjul.  Här finns vattenskador, spår av mögel - men ingen del i sits och ryggstycke är murken! 

Det blev en snabb affär, den ihopfällda bedagade duon lastas in och ur bilen och här på verandan början resan till ett nytt liv för våra gamla trädgårdsstolar.

Häng med - missa inte renoveringen steg-för-steg här i bloggen i sommar!


Den vintagevackra visionen denna sommar inkluderar inte ommålning i vitt. Nej, nu börjar jakten - igen - på den perfekta färgen. Missa oss inte! Kika gärna i arkivet under Renovera mera för fler tips på hur du kan fynda och fixa till möbler och inredning. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar