fredag 13 juni 2014

Estrid´s mexikanska mix

Objekt från Mexiko mixas med Franktextilier och möbler i Svenskt Tenns sommarutställning. 

Färgstark satsning hos Svenskt Tenn 

Inte en sommar utan att Svenskt Tenn slår upp dörrarna till en sevärd utställning. I år får besökare följa företagets grundare Estrid Ericson i spåren när hon reste till Mexiko 1939. Med i bagaget hem hade Estrid sjuttiotalet lådor med hantverk och objekt som hon arrangerade i butiken på Strandvägen 5.

Nu är det alltså dags igen för ett färgstarkt mexikanskt tema i de anrika lokalerna. Objekten som visas i sommarutställning är nyinköp i Estrids anda. En del föremål är sådant som Estrid själv en gång valde, annat är vackert nutida mexikanskt hantverk som nu mixas med Svenskt Tenns sortiment.

Etniska influenser är ett onekligen ett starkt tema i modern inredning. Butiker som Afro Art exempelvis, säljer färgstarkt hantverk som tar plats invid modern design, möbler och belysning. Inspirerande och vackert i våra ofta vita och gråa hem.

Missa inte heller favoritbutiken Svensk Slöjd alldeles intill på Nybrogatan i Stockholm, fylld med färgstarka och unika hantverksföremål.

Utställningen hos Svenskt Tenn pågår fram till den 17 augusti och alla föremål är till salu.

Flätat och vävt i starka färger i folklore från Mexiko inköpt i Estrid Ericsons anda till årets sommarutställning hos Svenskt Tenn på Strandvägen i Stockholm. 

Klassiker från Svenskt Tenn med nya färgglada ränder.

                                      www.svenskttenn.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar