tisdag 10 juni 2014

Formfavorit från Kalifornien..

A giant pine cone... mäktig design från bergen i södra Kalifornien.   

... jättekotten! 

Bloggen har varit en vecka on-the-road i Kalifornien, traskat runt på San Franciscos kullar, spanat in trendkvarter, kikat på cool design, doppat fötterna i vackra vågor och klättrat i vild natur.

Om det var mästerkotten eller tvåkilosburkarna med jordnötssmör som väckte misstanke vet vi inte. Men väskan lyftes av bagagebandet och togs in för en grundlig inspektion innan den - äntligen - dygn försenad hittade hem.


Här är kottkamraterna från Les Alpes Maritimes, Mallorca och Cape Town Coast hemma i växthuset. 

Ur väskan lyfter vi den gigantiska tallkotten. Ett naturens underverk och alldeles omöjlig att inte ta med hem till kottkamraterna i Sverige.

Pling! Knappt har har vi hunnit bära ut den coola konen till gänget i växthuset förrän det kommer en designflash i e-posten. Det finns fler som fattar varför just en gigantisk kalifornisk tallkotte är så magisk..!

Mästerkotten! Här i naturlig storlek, detaljerat illustrerad i nya serien Nature 1:1 från Form Us With Love.  Till vänster ett jättestort hagel, även det i naturlig storlek.  

Världens största kotte- California Coulter Pine Cone - visar sig vara premiärobjekt i den nya serien Nature 1:1, ett samarbete  mellan svenska designstudion Form Us With Love i och danska Paper Collective.

De detaljerade illustrationerna av jättekotten är skapade med kulspetspenna och trycks på färgat tjockt Munkenpapper. I serien Nature l:1 finns även en illustration av ett gigantiskt hagelkorn.

Tallkotte i naturlig storlek i nya grafiska serien Nature 1:1 signerad Form Us With Love i samarbete med danska Paper Collective. 

"Ambitionen har varit att i en serie tryck kombinera konst med fascinerande fakta. Trycken visar några extrema naturliga fenomen; världens största tallkotte och ett hagel lika stort som en fotboll. Vi får se vad som kommer härnäst"

                                                                                                            Form Us With Love
De detaljerade illustrationerna är skapade med kulspetspenna och får svaga pastelltoner i trycket. 

Det fina grafiska trycket skapar såklart habegär hos en kottsamlare och hamnar i topp på önskelistan!


Giant Coulter Pine Cone tronar på kottetoppen i bloggens samling. 

                                   www.formuswithlove.se

PS Mer om design och annat on the road i södra Kalifornien blir det i kommande inlägg - missa inte!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar