tisdag 21 december 2010

Vintervit favorit

Tazett i bukett. 
Oj, vilken vinter! Bloggen har inte gått i ide, även om tanken varit lockande vissa dagar i det som en del kallar extremvintern. Nej, den tillfälliga tystnaden här på Inred Hemma handlar om just den enorma mängden vita flingor som singlat ner...

Vi har haft fullt upp med vardagens logistik i de vita drivorna. Vi skottar, skottar och skottar lite till - innan nya moln drar fram. Men nog är det så mycket härligare med vita, vackra drivor än ett grått och regnigt decembermörker.

Glada för ljuset är våra tazettlökar som på en rekordtid av några få veckor gått från lök i glas till bukett i vas. Ljuvt doftande vita blomklasar låter oss ana en kommande vår.

I morgon är det vintersolstånd. Bloggen har traditionsenligt bokat en välkomstskål för ljuset! För nu vänder vardagen och dag-för-dag går vi bokstavligen mot ljusare tider.


Tips! Missa inte ett tillfälle att fira. Gör som bloggen och skåla för vintersolståndet. Boka en vänträff, en liten dejt, samla arbetskompisarna, vänner eller familj till en liten fest. Köp något gott och fira ljuset som ett litet välkommet avbrott i julstöket.


                                                                    

1 kommentar: