måndag 27 december 2010

Sepiatoner och skuggor

Print l´elephante/Sarah Moon. 
Även om vi inte riktigt än kan fira ett nytt år, så känns det alldeles bestämt som vardagen tar en ny vändning såhär efter den korta, intensiva julhelgen. Ljuset är ju på väg tillbaka!

En vit vinter underlättar för oss mörkerskygga och mjukt pistade skidbackar är en suverän ljusterapi. Även dagar som denna decembermåndag utan sol och blå himmel.

En härlig nyhet är också Fotografiskas pressmeddelande om vintern och vårens huvudutställning Sarah Moon 12345.  Utställningen presenterar drygt 200 bilder och två filmer ur Moons rika konstnärsskap.

Print Issey Miyake/Sarah Moon. 
Sarah Moon föddes i England och efter en inledande karriär som modell gick hon vidare bakom kameran. Moon blev en av de första kvinnliga modefotograferna och med bas i Paris gjorde hon succé med sina extravaganta modebilder.

I dag arbetar Sarah Moon med bland annat kortfilmer baserade på sagor. I utställningen möter en tillbakablick med såväl modebilder som djur, byggnader och natur.
Print ombre Portée/Sarah Moon. 
– Sarah Moon är en av samtidens viktigaste kvinnliga fotokonstnärer. Henes egensinniga, mystiska tolkningar av vår tid. Hennes sparsamma bruk av färg och tokningen av skuggor och objektets konturer är unikt, säger Jan Broman, konstnärligt ansvarig Fotografiska.

Utställningen öppnar den 14 januari och pågår fram till 17 april. Missa den inte!

                                                                     www.fotografiska.eu

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar