onsdag 1 december 2010

Premiär för lyxiga Nobis Hotel!



Reception med speglglas, vita ljusglober och sober inredning. Soffan Boxplay/Swedese i svart präglat läder välkomnar längs fönstren mot Norrmalmstorg.  Foto: Louise Billgert.
I dag checkar de första gästerna in på nya Nobis Hotel invid Norrmalmstorg i Stockholm. Här har ett bostadshus och ett bankpalats från slutet av 1800-talet renoverats och byggts om till ett modernt lyxhotell.
Anrika byggnader med bankpalatset till höger.  Foto: Max Plunger.
Färgskalan i rummen går i beige/brunt/grått med mörklila inslag. Stolen Pal, är specialritad för Nobis Hotel av trion CKR. Producerar gör Offecct och stolen kommer att lanseras på marknaden i samband med Stockholm Furniture Fair i februari nästa år.  Foto: Louise Billgert.

Bakom mångmiljonsatsningen står Nobisgruppen och familjen Catenacci och precis som vid ombyggnaden av hotel Långholmen i Stockholm har arkitekt- och designstudion Claesson Koivisto Rune anlitats för utformningen av hotellet.

– Utmaningen har varit att skapa just det hotell som vi själva vill bo på, och det har vi klarat. Jag skulle vilja jobba i den här miljön, sa Ola Rune vid den välbesökta presseventet inför hotellets öppnande.

Inspirationen till rummen har hämtats från den internationella världen, New York nämns i sammanhanget och färgskalan som går i jordnära nyanser och beige/brunt/grått med inslag av lila.
Överglasad innergård med vackra fasader och fönster i hotellets stor lounge.  Foto: Max Plunger.
Delar av det gamla bankpalatset där en gång Norrmalmstorgsdramat utspelade sig, är K-märkta med sina kakelugnar, träpaneler och utsirade tak. Här har en sober tapet i lila tillåtits på väggarna. I bankens gamla direktionvåning ligger mötesrum och sviter.

Den största sviten, Nobis Suite, har en yta på 110 kvadratmeter fördelad på vardagsrum, sovrum, två mindre rum och badrum till ett pris på SEK 36 000/natt. Men går även att hyra per timme för exempelvis events.
Hotellets stora lounge är inredd med fyra olika vardagsrumsmiljöer. Den magnifika takkronan kom till vid en renovering på 70-talet.  Foto: Louise Billgert.
Intill hotellets lounge ligger Guldbaren, en garanterad snackis med guldspegelglas i såväl väggar som tak. Gyllene spegelglas är ytterst sällsynt, berättar Eero Koivisto från designbyrån CKR, och glaset i Nobis guldbar är hämtat från ett gammalt lager i Tyskland.
Restaurang Caina serverar italienska rätter och säsongens råvaror. Foto:  Louise Billgert.
I Nobis Hotel öppnar också köksmästare Stefano Catenacci restaurang Caina, döpts efter den allra första restaurang som entreprenörfamiljen Catenacci startade i Stockholm. Dagens Caina serverar italienska rätter och säsongens råvaror.

Hotellet har även en bistro, Bistro 24/7, öppen dygnet runt för hotellets gäster och för övriga fram till 02.00. Sommartid kommer Nobis även att ha uteservering mot Norrmalmstorg.
Linderoths klockmuseum med anrikt ur i fasaden mot Norrmalmstorg.  Foto: Max Plunger.
Nobis Hotel har en totalyta på 8 000 kvadratmeter och i fasaden mot Norrmalmstorg finns en klocka, tillverkad vid Linderoths anrika klockfabrik som en gång låg på Drottninggatan. Idag är klockan ett litet klockmuseum och det är möjligt för gäster att se det gamla urverket genom de glasade dörrarna in till klockan.

En förhoppning är att klockan blir ett landmärke på Norrmalmstorg, precis som den en gång var på Drottninggatan, då stockholmare samlades för att fira in årsskiftet nedanför det mäktiga uret.

Designintresserade med vägarna förbi Norrmalmstorg rekommenderas att kika in på hotellet och njuta av en synnerligen välkomponerad internationell hotell- och restaurangmiljö med starka stockholmska förtecken.

                                                                     www.nobishotel.se

1 kommentar: