torsdag 23 september 2010

Steg för steg bland böcker

Nymålad i grått och i fint sällskap av trädgårdens vackraste höstdahlia har vår stege hittat hem. 
Smutsig, dammig och full av färgstänk, men helt oemotståndlig, var den lilla trärena stegen där den stod lutad mot väggen i prylbodens källare. Utan att egentligen se behov eller funktion slog vi till, som sig bör när det är kärlek vid första ögonkastet...

Under bloggens stora stora sommarprojekt med renoveringen av det gamla skåpet (se Satsa på ett skåp!), fanns inte tid för sidopyssel. Vår lilla stege hamnade i gänget bra-att-ha-prylar i garaget.


Men med skåpet på plats i köket och en färgburk grått kvar var det ju bara att sätta igång...

Vi tvättade stegen, slipade försiktigt på de slitna trappstegen och efter två färglager var husets nya inredningsfynd klart. 
Stegen fick flytta in i biblioteket. Här passade den perfekt. Liten och nätt, men lagom hög och praktisk att kliva på för att nå böcker på de översta hyllorna.  
Nymålad i grått (S-1500N/Nordsjö/halvmatt 15) smälter stegen fint in i inredningen. Vita fåtöljer från Ikea. Bokhyllor, Ikea Leksvik i grålasyr (färgen är utgången ur sortimentet). Pelarbord och pianopall är köpta på loppis och ommålade i grått. Röllakansmatta från 60-talet. Kudde, pläd och textilier, Designers Guild. Vita hissgardiner, Åhléns och olivträd  från Blomsterlandet.  

1 kommentar:

  1. Verligen fint! Ser ut som ett magasinomslag.
    Verkligen fin kontrast grått/cerise

    SvaraRadera