torsdag 9 september 2010

Mattfynd i pastell


Såhär ser det ut, bloggens senaste vintagefynd. En handknuten matta som vi hittade på Myrorna bland mängder av Ikeas sentida varianter. Vår matta, en turkisk Keyseri, är verkligen ett fynd och enligt expertisen  tillverkad någon gång mellan 1940 till 1970.


Mattan blev med sina milda ljusa färger i rosa, blått och grönt perfekt i sovrummet. Vi betalade 700 kronor för mattan, tvätten kostade 350 kronor. Summa 1 050 kronor - ett kanonpris för en äkta, handknuten matta! 


Fyndmattan är en turkisk Keyseri. Nypris ligger enligt expertis runt 5 000 kronor. 
Även sovrummets lilla toalettbordet hittade vi hos på loppis (350 kronor)  och målade om i matt antikgrått. Samma matchande kulör fick den trärena kökspallen (65 kronor). Byrån har hängt med i 15 år och fått behålla sin vita, något avskavda färg. 

Skärmen, inköpt på 80-talet på numera nedlagda Obs! Interiör (nån´som minns?), har i olika omgångar varit både vit och rosa. 

Idag är den fin och antikgrå med randigt tickingtyg i vinrött från Ohlssons tyger. Samma textil klädde vi även den lilla pallen som kommer från, yes, Myrorna. 125 kronor betalade vi för den lilla godingen.  

Skål i halvkristall från Polen, antik burk med silverlocka, munblåst vas och fin liten elefant,
en julklapp från Matilda, då hon var 11 år.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar