lördag 4 september 2010

Kaffekalas hos Hackefors




Klassiskt kaffegods och kakor på moderiktigt kaffekalas.

Kaffekalaset har fått ett uppsving och bakböcker med kakrecept duggar tätt. I kaffetrenden verkar också Porslinsfabriken i Lidköping som nylanserar klassiskt Hackefors Porslin. 

Hackefors Porslinsfabrik grundades redan 1929 i byn Hackefors utanför Lidköping. Genom åren har företagets köps upp och ingick bland annat i Uppsala Ekeby en period. 

För tre år sedan förvärvade nystartade Porslinsfabriken det gamla företagsnamnet och lanserar nu klassiskt handmålat kaffegods i fältspatporslin. Som sig bör har man draghjälp av ett designersamarbete.  

Actiongraphs (nedan) heter virrvarlika mönstret, ritat av Jarl Fernaeus. En nutida kontrast på gammalt gods.




Den som mer vill verka i mormors anda kan välja mer gammeldags blommig dekor. Hackefors lanserar i höst klassiska mönster som Viol, Fleur och Antikros (nedan).


Känns blomster lite för gammeldags finns även helvita kaffegodset med sin lilla guldkant.


Bloggen funderar på kaffekalaset. Kanske blir det tid för lite tårta och en kaffetår senare denna septemberlördag. Trädgårdspyssel står på programmet, vi får se hur långt vi hinner mellan regnskurarna.

Men då plockar vi fram våra egna, mer rustika koppar med sin lilla blå rand och svänger ihop en äppelkaka med vaniljsås...

Trevlig lördag! 
Fin bondrustik kaffeservis, fyndad på loppis för 75 kronor. 

2 kommentarer:

  1. Jag har en likadan servis. Den känns väldigt lantlig :-) Vilket fyndpris!

    Kram från Australien♥

    SvaraRadera
  2. Hej Pernilla!
    Vad kul med en hälsning från andra sidan jorden
    - och att du har samma servis!

    SvaraRadera