lördag 11 september 2010

Höst på Fotografiska!

Foto: Tina Berning & Michelangelo Di Battista, Face Project 1, 2007.
Höstens helger är som gjorda för museibesök och bloggen rekommenderar varmt Fotografiska på Stadsgårdskajen. Sedan premiären i maj har drygt 180 000 besökare noterats till utställningarna i de coola lokalerna i Ferdinand Bobergs gamla tullhus.

Premiärutställningen av mästerliga Annie Leibovitz har bidragit till framgången, med en fantastisk exposé över såväl den privata som den professionella sidan av världsfotografen.
Annie Leibovitz verk drog en stor publik. Bild: Fotografiska.
Hösten på Fotografiska har nu dragit i gång med utställningar av bildjournalisten Pieter ten Hoopen och New York-baserade Sandy Skoglund.

Den 24 september är det premiär för Fashion - modefotografi genom tiderna. Utställningen presenterar drygt 200 fotografier, skapade av femtiotalet internationellt kända fotografer.
Foto: David Drebin, Over The Top, 2009.
Fashion presenteras som en odyssé genom modefotografins visuella värld. Från Man Rays experimentella verk från 20-talet, via mästarfotograferna Irving Penn och Richard Avedon till 90-talet och Steven Meisel och Peter Lindberghs kult av supermodellerna.

Foto: Ralph Mecke, Still Not Sure, 2000.
Även nutida modefotografi finns med via namn som bland andra Steven Klein och Mikael Jansson. Utställningen är baserad på ett urval av fotografier från samlingen hos Camera Works i Berlin som väckte stor uppmärksamhet internationellt då den först visades.

Fashion får premiär den 24 september och visas fram till 2 januari 2011. Missa den inte!

                                                                     www.fotografiska.eu

1 kommentar: