tisdag 21 september 2010

Orginalarkitektur trend i nya hotell

Stora glaspartier i mötesrummet Energy room möter fasadens handslagna tegel.

IBM:s gamla konferensanläggning på Lidingö är ett av många exempel på hur cool design från förr tagits tillvara vid renovering av nya hotell. Fastigheten, byggd redan 1970, köptes för sju år sedan av hotellentreprenören Ejnar Söder. 

Den strama 60-talsarkitekturen med material som betong och plåt och fasad och väggar av handslaget tegel har bevarats vid renoveringen av fastigheten till hotell- och konferensanläggningen Blue Hotel Elfviksudde.


Nog går det strama 60-talet igen i den ljusa hotellmatsalen.

Rött är accentfärg både exteriörs kring dörrar och fönsterkarmar och i mötesrum. För den designintresserade hotellgästen möter stilenlig inredning i barer, matsal med en blandning av originalmöbler och nyinköp. 



Hamansviten bryter av mot det strama 60-talet med mer samtida design.
Blue Hotel har ett stort turkiskt hamam med tillhörande lounge samt en särskild haman-svit, inredd med modern design med österländsk touch och ett privat marmorklätt hamamspa.

Modern design i italienska Morosos fåtöljer och lapptäcksmatta i hotellets hamansvit.

Praktiskt och funktionellt i de små hotellrummen med klassika retrolinjer i inredningen.
Ytterligare exempel där originaldesign lyfter nya hotellrenoveringar är Scandic Malmen på Södermalm i Stockholm. Hotellet, byggt 1951 och utbyggt i etapper, har under de senaste två åren renoverats med fokus på design, ekotänk och estetik.                                              
www.bluehotel.se
www.scandichotels.se/malmen 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar