fredag 5 februari 2016

Möbelfes på g...

Möbelform från Blå Station och belysning från Zero i nytt showroom på Södermalm. 
Smygstart på designveckan

Tillbaka efter veckor på resande fot i en annan del av världen laddar jag raskt om från hetta, regnskogar, storstäder och stränder till designbevakning på hemmaplan.

I nästa vecka är det dags för årets stora möbelfest - Stockholm Furniture & Light Fair - med allt det bästa Skandinavien kan bjuda av möbel- och inredningsdesign.

En fin förhandsvisning bjöds media i och med att fyra svenska kvalitetsföretag - Blå Station, Källemo, Zero och String - nu slagit upp dörrar till ett gemensamt showroom i FatburenSödermalm i Stockholm.

Lokalen är en renoverad gammal fabrik med gedigna gjutjärnspelare som minner om tiden då här låg en korvfabrik.

I dag är lokalens samtida utformning med rufft tak, betonggolv och stora fönster ut mot Södermalmsallén en perfekt arena för svensk möbel- och belysningsdesign i toppklass.

Johan Lindau, Blå Station, välkomnar vid invigningen av visningsarenan i Fatburen. Längst till vänster Per Gill, Zero och i mitten Erik Lundh, Källemo.  
 De fyra företagen står stabilt på såväl familje- och generationsgrund (tre drivs av syskonpar), som gott kompanjonskap samt väl utmejslade designvisioner, manifesterade i kvalitetsproduktion som håller länge.

Med tanke på kommande designveckas galna visningsschema och mässrace är en förhandsvisning av nyheter ett mycket lyckat grepp.

Kika här för en rundtur i Fatburens möbelrum...
Fåtölj Vienna, design Pierre Sindre för Källemo. 

Arbetsstation Honken och Ottoman, design Thomas Bernstrand + Lindau & Borselius för Blå Station. 

All belysning i Fatburens showroom kommer från producenten Zero. Här nya pendlarna White, design Jens Fager samt Plane, formgiven av Front. 

Företaget String Furniture startades av Peter Erlandsson och Pär Josefsson som för tio år sedan köpte tillverknings- och försäljningsrättigheterna av Nisse Strinning, mannen bakom den ikoniska Stringhyllan.
I dag är String ett modernt designföretag med en förtjänstfull - och framgångsrik - varumärkesresa med utökat hyllsystem och skrivbord, formgivna av Anna von Schewen och Björn Dahlström. Pendlar, design Thomas Bernstrand/Zero. 
Miljö från Blå Stations avdelning i Fatburens showroom med belysning från Zero. 
Två stora showroom i fil med genomsikt såväl i lokalen som ut mot Södermalmsallén erbjuder tittgodis även för förbipasserande. Här blickar vi från Källemos avdelning bort mot Zero och Blå Station. 

Mer om Stockholms möbelfest och Ambiente i kommande inlägg - stay tuned!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar