måndag 29 februari 2016

LZF tells a story...

Inspirerad av 50-talets estetiska bildspråk och konstnären Edvard Hopper har creativa chefen och formgivaren Marivi Calvo skapat en läcker berättande kampanj kring spanska Lzf:s ljusa nyheter.   

Bildberättande belysningsboost!

En personlig favorit är den amerikanske konstnären Edvard Hoppers fotorealistiska oljemåleri. En annan spanska belysningsföretaget Lzf Lamps handgjorda lampor i trä. En tredje favorit är det estetiska 50-talets ikoniska formspråk, i mode såväl som möbler.

Som ett Kinderägg förenas de tre i en ny läcker kampanj kring Lzf Lamps nyheter.

Bakom kampanjen ligger Marivi Calvo, designer och kreatör som 1994 tillsammans med Sandro Tothill grundade Valenciabaserade Lzf Lamps.

Storyn handlar om Lana & John och här sitter Lana under Dandelion Pendant, formgiven av Burkhard Dammer för Lzf Lamps.
Kampanjen för Lzf Lamps ljusa nyheter rullas ut i synk med den stora belysnings- och arkitekturmässan Light & Building i Frankfurt, en ledande visningsarena och handelsplats för byggande och belysning inom framförallt offentlig miljö men även heminteriör.

Light & Building arrangeras vartannat år, en cykel som matchar produktutvecklingen inom belysning - och som även adderar till mässans vikt och värde.

Bärnstensfärgad drink i gnistrande kristall, blänkande satin i vackra kjolveck och matt färg på väggarna i ett fruset ögonblick under pendeln Dandelion, design Burkhard Dammer för Lzf Lamps. 
För Lzf Lamps innebär mässan i Frankfurt även en uppdatering av mässmontern där Marivi Calvo samarbetat med designstudion chmara.rosinke kring konceptet.

Kampanjen Telling Tales med fiktiva paret Lana & John är den andra som Lzf genomför som en 50-talsinspirerad bildserie med sin uppmärksammade och prisade belysningsdesign.

Den första hette Julie & Nelson och båda kampanjerna finns på företaget hemsida lzf-lamps.com - missa inte!

Kika här för mer ögongodis kring mässaktuella Lana & John...

Lana i sällskap med pendeln Escape, formgiven av Ray Power för Lzf Lamps. 

Pendeln Swirl, design Ray Power för Lzf Lamps visas på belysningsmässan Light & Building i Frankfurt.  

                                        messefrankfurt.com
                           light-building.messefrankfurt.com

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar