söndag 26 april 2015

Regnskog i miniformat

Dossofioritos keramiska pendlar erbjuder epifyter som orkidéer en balanserad växtmiljö lik den naturliga i regnskogen. 
Rätt stuk för epifyter

Italienska Dossofiorito arbetar med ny design för inomhusväxter. Redan i fjol uppmärksammade bloggen företagets fina utställning The Phitophiler, ett koncept med krukor och ställningar för växter.

Vid årets designvecka i Milano ställde Dossofiorito åter ut i Salone Satellite. Nya konceptet Epiphytes är anpassat för just epifyter, växter från regnskogen som exempelvis orkidéer, ormbunkar och olika sorters philodendron.

Dossofioritos keramiska behållare har en yta som ständigt släpper igenom fukt till växterna som fästs med gummisnoddar. 
Vanligtvis planterar vi dessa växter i krukor med jord, bark eller mossa. Men epifyternas naturliga växtplats är är ytligt hängande på trädstammar och i grenar, där se kilar in sina långa rötter.

Som en sorts parasiter, men utan att vara ett dugg skadliga för moderträdet. Epifyter hör hemma i regnskogar i Central- och Sydamerika och finns i över 80 klassificerade arter och svindlande 28 000 sorter!

I tropiska länder arrangeras också ofta just orkidéer hängande fritt med luftrötterna i den fuktiga luften.

På pendlarna når ljus och fukt växter som ormbunkar och mindre sorter av philodendron i en miljö som efterliknar den i regnskogen. 
De keramiska pendlarna skapar ett regnskogsklimat i miniformat för epifyter.

Växterna hålls ständigt fuktiga via vatten som tränger ut till ytan på keramiken och ljus når rötterna och ökar på växtkraften.


Tips! 
Kika på hemsida www.dossofiorito.com samt under etikett Grönt är Skönt inlägg I Salone (3) för mer info.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar