torsdag 9 april 2015

Formfint från Färg & Blanche

Superfin monter på Stockholm Furniture & Light Fair, curatorer Färg & Blanche för TMF, Trä- och Möbelföretagen.
Inside Scandinavia och mer...

Designparet Fredrik Färg och Emma Blanche skapade i samarbete med Trä- och Möbelföretagen, TMF en av de mer omtalade utställningarna på Stockholm Furniture & Light Fair.

Montern Inside Scandinavian Design blev en fin presentation av värden kring möbelform och tillverkning.  Inramningen med ett läckert rutnät i böjträ var producerad av Nybrobaserade företaget Bendinggroup och tanken är nu att utställningen ska visas på nya arenor.  

Kreativa Färg & Blanche var även aktuella med nya produkter på mässan.

Fåtölj Emma (hög rygg) och Emily (låg rygg) samt fotpall Jack & Elsa, design Färg & Blanche för Gärsnäs. 
I montern hos Gärsnäs visades den prisade fåtöljen Emma med uppföljande fotpallar i två storlekar. Pallarna Jack & Elsa är döpta efter hundarna som designduon ständigt träffar på i Gärsnäs showroom.

Formfint i grått.  Fåtölj och pall design Färg & Blanche/Gärsnäs.   
För svenska Johanson Design har Färg & Blanche formgivit Frankie, en stapelbar stol tänkt för kontor och offentlig miljö med metallstag som fäster det stoppade ryggstödet i form av hängslen.

Härligt, innovativt och roligt och en väl genomförd och konsekvent design från Färg & Blanche som arbetar med såväl skräddade som djurlika inslag i sin formgivning.


Hängslen på kontorsstolen Frankie, design Färg & Blanche för Johanson Design.

Rullande sits. Fåtölj Emily, design Färg & Blanche för Gärsnäs. 
Lilla välskräddande fåtöljen Emily skapades som en uppföljare till fåtölj Emma för producenten Gärsnäs. Nu finns Emily även med rullben, lika fin i offentlig miljö som på hemmakontoret.

                                   www.fargblanche.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar