onsdag 1 april 2015

Nanimarquina goes graphic

Matta ur kollektionen Mélange, formgiven av Sybilla för Nanimarquina. 
Tjuvtitt på Milanonytt

Designföretagens tjuvtittar inför Milanos designvecka innebär en rekordstor mejlflod av glada tillrop, bilder, skisser, pressreleaser och renderingar.

Ur dagens strida ström med förhandstips kommer här ett smakprov ur spanska mattproducenten Nanimarquinas nya kollektion Mélange, presenterad som en nytolkning och samtida version av den traditionella kelimmattan. 

Randiga och rutiga mattor med machande pallar ur kollektionen Mélange/Nanimarquina. 
Formgivaren är den spanska designern Sybilla och de cirka tjugo olika mattorna i kollektionen Mélange presenterar rutor, ränder och grafiska mönster med stora färgfält i svart/vitt, rött, grönt och blått.

Färgfält i matta ur kollektionen Mélange, design Sybilla för Nanimarquina. 
Designern Sybilla har arbetat en hel del mot den japanska marknaden, vilket är fullt begripligt när man ser prov på kollektionen Mélange.

Strama, grafiska enkla mönster går hem i Japan. Här finns en framgångsrik synk även med den svenska textiltraditionen, där exempelvis 10-gruppens produkter är mycket omtyckta av japanska formkonsumenter.

Nog känner vi igen både 10-gruppens enkla färger och formgivare som Synnöve Mork och Pia Wallén i kollektionens ränder, schackrutor och klassiska gåsöga...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar