fredag 10 april 2015

Mer Milanonytt...

Relansering blir det under Milanos designvecka av lilla fåtöljen The Pot Chair, formgiven av Nanna och Jørgen Ditzel 1953. Tillverkare är danska PP Møbler. 
Retrolansering & industristuk

På måndag drar världens största designevent - Milano Design Week - igång med pressvisningar runt om i den italienska designstaden. På tisdag slår möbelmässan upp portarna under det böljande glastaket ute i Rho...

Aldrig någonsin tidigare har förhandsinformationen varit så massiv som i år och det ser redan nu ut som om vi kommer att serveras en mix av såväl relanseringar av designikoner som industriella influenser.

Spännande ska det onekligen bli, körschemat blir tight och rapport från mässmontrar och event kommer här i bloggen framöver  - stay tuned!

Ur dagens mejlskörd har jag vaskat fram fem förhandsfavoriter...

Danska Lyngby Porcelaen lanserade redan 1936 den räfflade vas som med tiden fått ikonstatus. Nu kommer den i glas och hittar säkert hem..!

Tjeckiska tillverkaren Brokis har inom loppet av bara några år gjort sig ett namn i designvärlden för högkvalitativa glasprodukter. Formgivningen är baserad på kreativiteten hos företagets AD, Lucie Koldova. Bloggen har tidigare uppmärksammat henne coola lampor (se under etikett Belysning) och i Milano visas bland andra den här läckra lilla vägglampan.
Svenske designern Markus Johansson Studio ställer ut sin nya stol Loop Chair i Salone Satellite på Milanomässan. Stolen är framtagen i samarbete med formgivarna Erik-Hugo Pajos och Omayra Maymó.  

Sist, men inte minst, i nyhetssvepet inför Milano Design Week - kika här på kollektionen Officina, stol och bord i metall. Formgivningen står bröderna Ronan och Erwan Bouroullec för och producenten heter Magis. Riktigt läckert! Mer kontorsmöbler blir det på mässan i Salone Ufficine som tillsammans med Euroluce arrangeras vartannat år. Och i är är det alltså dags igen för både ny belysning och form för offentlig miljö.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar