torsdag 30 januari 2014

Zweed´s Fair News...

Nya byrån Peep B3 med fyra lådor, tänkt för exempelvis en hall. Bredd 80 cm, höjd 105 cm och djup 34 cm. Benställning i vitoljad ask, här i nya färgen Ice Blue. Design Håkan Johansson/Zweed.

Design med kundfokus

För drygt fyra år sedan startade art director Håkan Johansson sitt designföretag Zweed. Med ett stort möbelintresse i bagaget hade han då länge ritat möbler för eget bruk. Visionen var då, som i dag, en formgivning med fokus på funktion och med ett högt estetiskt värde.

Under Stockholm Design Week nästa vecka presenterar Håkan Johansson ett flertal nyheter och arenan blir en utställning off-show i Zweeds studio på Södermalm i Stockholm.

I den populära kollektionen Peep kommer nya byrån Peep B3. Bredden är 80 centimeter, en format tänkt för exempelvis en hall.

I samband med möbelmässan i fjol visades serien Link och nu kommer skrivbordet i produktion.
Med en låda för förvaring och särskilt fack för laddare och kablar fyller Link Desk skrivbordsbehovet för en lap-top.


Skrivbord Link Desk med benställning i ask och färg Powder Grey. Låda för förvaring och fack för laddare och kablar i bakkant. Design Håkan Johansson/Zweed.

I affärsidén bakom sitt möbelföretag sätter Håkan Johansson användarna av i centrum. Förvaringsserien Peep har exempelvis utvecklats via nära kontakt med kunder och med återförsäljare och utökats med fler modeller med lådor.

Mannen bakom Zweed är Håkan Johansson, designer och producent av möblerna som tillverkas hos Strömslunds Snickeri i Skillingaryd. 
Viktigt har även alltid varit för Håkan Johansson en kvalitet och närhet i produktionen. Med sitt företag är Håkan inte enbart formgivare, utan också sin egen producent av produkterna.

Tillsammans med möbelsnickaren Peter Lynch med verkstad ett stenkast från Zweeds studio på Bondegatan i Stockholm utvecklas prototyperna. Tillverkningen sker vid Strömslunds Snickerifabrik i Skillingaryd.


Ytterligare nyheter i Zweedfamiljen är soff- och sidoborden Mino 65 och Mino 90, nedskalade varianter av Zweeds matbord Dino. De nya borden finns i vitoljad ask eller ek med toppskiva i vit eller grå laminat samt fanér.

Zweed Mino är två mindre varianter av det populära matbordet Dino. Bildens bord är tillverkade i vitoljad ask, det stora med skiva i askfanér, det lilla i mellangrå laminat. 

                                        www.zweed.se


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar