måndag 13 januari 2014

Ebony Cape Design

Ebony butik och galleri på Huguenot Street i Franschhoek. 
Konstfärdig möbelform

Möbler, accessoarer och konst kombineras hos sydafrikanska företaget Ebony. Ägarna och grundarna, de tre vännerna Dewald Prinsloo, Marc Stanes och Leonard de Villiers startade för sex år sedan sitt inredningsföretag i den lilla staden Franschhoek någon timmes bilresa från Kapstaden.

Butiken i två plan ligger invid ett litet torg några meter in från huvudgatan Huguenot Street i Franschhoek. Här mixas möbler och hantverk av hög kvalitet med noga utvalda objekt och konst från samtida sydafrikanska designer, konstnärer och hantverkare.

Högklassigt hantverk i möbler och objekt i Ebonys galleributik.
Ebonys möbler, hantverksmässigt tillverkade bland annat i honey wood, ett långsamt växande träslag med en gyllene yta, är i sig utsökta objekt.

Stilen är internationell och samtida med en flirt till 50-talets strama linjer. Att ägarna själva gillar dansk form står klart, exempelvis i stolen nedan med en mjuk Wegnerkurva i ryggsödet och en vackert flätad sits.

Ägarna och grundarna till Ebony Dewald Prinsloo och Leonard de Villiers har ett öga för dansk design vilket syns i den Wegnerinspirerade stolen med sin flätade sits.  
I vindistrikten och längs med den magiska kusten i Kapprovinsen finns många exceptionella exempel på modern arkitektur i villor, sommarhus och renoverade hotell.

Ebony fungerar som ett inredningsgalleri och butik och erbjuder inredningstjänster både för privata kunder, företag och hotell och skickar även både möbler och konst till köpare även utanför Sydafrika.

Efterfrågan har inneburit en etablering även i Kapstaden och Ebony finns också sedan något drygt år med butik/galleri på Loop Street i Kapstadens centrum.

Ebony ställer ut under 2014 Air Fair i BMW Pavillion i V/A Waterfront i Kapstaden - ett av årets många designevent under World Design Capital.

Här lite fler bilder från butiken i vackra Franschhoek...


Förutom egen design exponerar Ebony handplockade möbler och accessoarer från övriga Sydafrika. 

Stram form och funktion i sydafrikanskt möbelsnickeri hos Ebony i Franschhoek. 

Textilier från lokala hantverkare med tryckt och broderade mönster. 

Gallerikänsla i Ebonys showroom. 
                           www.facebook.com/ebonygallery
                                                   www.ebonydesign.co.za

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar