onsdag 9 oktober 2013

Tricia Guilds Färgliv

Produktiva Tricia Guilds nya bok Färgliv, utgiven på Max Ström. 

Tips från färgcoachen

Ständigt aktuella Tricia Guild har varit i Stockholm för att berätta om sin senaste bok Färgliv (Bokförlaget Max Ström) som nu utkommit i svensk upplaga.

Sedan starten 1970, i svindlande drygt trettio år,  har Tricia Guild med sitt företag Designers Guild  legat i framkant och skapat trender med sina färgstarka kollektioner med tyger, tapeter, bäddtextilier och på senare år även möbler.

I Designers Guilds showroom på Norrbackagatan i Stockholm presenterar Tricia Guild engagerat, initierat och inspirerande om vikten av färger, matchande nyanser och faktiskt, även hur vitt-i-vitt och beige lyfter interiörer till högre höjder.

Tricia Guild berättar på plats i Stockholm med outtröttlig energi och vikten av att inreda med färger. 

Tricia Guilds osvikliga fingertoppskänsla har resulterat i ett alltmer breddat sortiment och ständigt nya vägar att kombinera material, strukturer, grafiska mönster med enfärgade ytor, blommiga tapeter med svartvita ränder i oändliga variationer.

"Färger får hjärtat att sjunga, lyfter själen och fyller sinnet med glädje. Att söka efter denna speciella känsla är min passion i livet"

                                                                                                              Tricia Guild


Limegrönt, gula nyanser och så lite off-white...

Tricia Guild hyllar sina medarbetare, dedikerade kunniga personer som i studion handmålar samtliga mönster. På den ständiga frågan om var hon hittar sin inspiration blir svaret - överallt! I nya boken varvas inspirationsbilder på miljöer, konst, föremål och mönster som spelat roll för skapandet av de senaste kollektionerna.

En inspirationskälla var besöket i Japan när körsbärsträden blommade, ett annat exempel är ett vackert moskétak av mosaik och, alltid, alltid, naturen, både den vilda med hav, stränder, berg och skogar och den prunkande egna trädgården.


Rosablommande buskar, fåglar och fjärilar mot ljus botten. 

Den stora förtjänsten med Tricia Guilds böcker - det har blivit många genom åren - är de färgstarka, vackra, coola och skönt inspirerande interiörerna med många härliga tips och inredningsidéer.

Nya boken Färgliv har bland annat fotograferats i en äldre lägenhet i Barcelona, i ett modernistiskt 50-talshus i England och i en patinerad lantlig miljö i Frankrike.

Grå, grå nyanser i spansk äldre våning. 

Inspirerande stilleben i beigevita nyanser och hundtandsmönster. 

Inte den klassiska Tricia Guild-interiören - men svart, vitt, beige och brunt fyller sin plats i nya boken Färgliv,  i Sverige utgiven på Bokförlaget Max Ström. 

Boken Färgliv av Tricia Guild går bland annat att beställa via bokus.com. Pris cirka 295 kronor.

                                www.designersguild.com




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar