lördag 7 september 2013

Vintagevacker vision (2)


Äntligen - stiligt snickeri med ny lyster från Farrow & Ball. 

Vintagevacker vision - final! 

Äntligen - sommarens målningsprojekt är i hamn. Det gamla 1800-talsbordet nu skrapat, spacklat, slipat och målat i den alldeles rätta nyansen. Ett stiligt snickeri har fått nytt liv!

Vi började en dag i juli - då såg bordet ut såhär:

Gamla, flagnande färglager...


.... och hack och hål i skivan. 
Jakten på den perfekta färgen tog oss via provmålning av bland annat ett rottingbord och en stol (se Renovera mera i Arkivet) och många turer i färgbutiker fram till precis rätt nyans.

Valet föll på brittiska färgtillverkaren Farrow & Ball och kulören Dove Tale (267). Färgen, avsedd för snickerier med en glans på 40%, är vattenbaserad, snabbtorkande och härligt lätt att stryka på såväl snirklig som plan yta.

Den perfekta färgen! 
Bordet ströks med två färglager och bordsytan målades med två extra lager färg för bättre hållbarhet.


Plats för pynt på den nymålade bordsytan. 

Vår uppfixade bord står nu i husets hall och fyller sin funktion som en välkommen plats för nycklar, post, fräscha blommor och kvistar i säsong - och pynt efter behov och humör.

Loppisfynd i ny kostym. Bord målat med Farrow & Ball, nyans Dove Tale. Spegel från antikbutik. Antik matta köpt på auktion. Klädskåp Ikea Leksvik i grålaserat trä ( utgånget ur sortimentet). Klädhängare med porslinsknoppar från butik i Paris. Keramikkrus från Stadsmissionen.  

För inspiration besökte vi favoritbutiken Garbo InteriorsBrahegatan i Stockholm. Garbo är även återförsäljare av färger från Farrow & Ball.

                                             

                               www.farrow-ball.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar