fredag 13 september 2013

GamFratesi Guest of Honour!

Enrico Fratesi och Stine Gam är designstudion GamFratesi, hedersgäster på Stockholm Furniture Fair  2014.

Äntligen...! 

Ja, nu på elfte året blir det faktiskt för första gången en formgivarduo från Norden som får gestalta loungen på Stockholmsmässans entrétorg under Stockholm Furniture & Light Fair i februari.

Uppdraget har landat hos danskitalienska designstudion GamFratesi som, efter internationella designstjärnor som Patricia Urquiola, bröderna Bouroullec och Inga Sempé bland andra, kommer att skapa en välkomnande miljö för möbelmässans besökare.

GamFratesi är danska Stine Gam och italienske Enrico Fratesi. De har varsin master i möbel- respektive industridesign startade sin designstudio 2006. Samma år ställde de också ut i Greenhouse under Stockholm Furniture Fair.
Bulliga soffan Haiku, design GamFratesi för danska Fredericia. 
Baserade i Köpenhamn pendlar GamFratesi mellan Italien och Danmark och har idag uppdrag för producenter som Swedese, Ligne Roset, Casamania, One Nordic och Lightyears bland andra.

Stockholmsmässans ständiga devis att leverera en mässa som är "världens största mötesplats för skandinavisk möbel- och belysningsdesign" får i och med valet av en nordiskt baserad designstudio som  Guest of Honour lite mer tyngd.

Visst lockar internationella toppdesigner publik till Stockholms möbelmässa. Men vi vill ändå tro att det är just den starka och internationellt eftersökta skandinaviska möbel- och designtraditionen som är det verkliga dragplåstret för Stockholms möbelmässa.

Cartoon, design GamFratesi för svenska Swedese. 

Så förhoppningsvis får vi se mer  - och fler! - satsningar på nordisk design där formgivare som  GamFratesi får kliva ut i rampljuset som hedersgäster på den svenska mässarenan.  

Stockholm Furniture & Light Fair arrangeras 4 - 8 februari 2014 på Stockholmsmässan. 

                                                www.stockholmfurniturefair.com



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar