torsdag 19 september 2013

Vässat på Wienercafeet

Wienercafeet i återskapad sekelskiftesinteriör på Biblioteksgatan i Stockholm. 

Grand Café med trompe l´oeil & fransk baguette

I morgon slår Wienercafeet Biblioteksgatan i Stockholm upp portarna efter en genomgripande renovering och uppdatering av caféverksamheten. Wienercafeet, grundat redan 1904 av en österrikisk konditor, får nu namnet till trots en fransk touch à la konceptet Grand Café.

Det är rutinerade restaurangräven Peter Nordin, som i PDF Brasserie Group basar för bland andra Zink Grill, Godthem och Prinsen, som tillsammans med Daniel Lindeberg (tidigare från Frantzén/Lindeberg) som kreativ ledare landar Wienercafeets satsningen på kvalitet och atmosfär - i stort och smått.

Interiören är ett total re-make där sekelskifteskänslan skickligt återskapats med trompe l´oeil boaserade väggpaneler och marmorerade väggar, stavparkett i golvet och kasettak i glas. Maffiga kristallkronor och glasdiskar adderar ytterligare till tidsandan.

Här växer nya Wienercafeet fram med en doft av ett svunnet sekelskifte. 
Vid pressvisningen stod enkla flätade caféstolar invid de runda borden, men nya specialbeställda stolar, kopierade från Harrys bar i Venedig, är på väg.

En liten övervåning med några bord finns med utsikt över lokalen och  i restaurangens inre finns ytterligare bord, skönt placerade mitt i den sjudande köksverksamheten. En verklig hit, tycker bloggen som gillar bakom-kulisserna känslan som finns bland annat hos Eatery i New York.

Bakom glasväggar bakas och tillagas allt från bröd och bakverk till olika rätter med noga utvalda råvaror.

För att åstadkomma en riktig baguette är mjölet specialimporterat och personalen utbildad av franska baguettemästare. Det märks - bloggen har provsmakat Wienercafeets baguette och resultatet är lysande!


Ja, äntligen, ett franskt baguettebageri på Biblioteksgatan! 

Från sju på morgonen går det också att komma in och handla med sig bröd, bakverk och smårätter. 

Wienercafeet har öppet för frukost, lunch och middag och på menyn står bland annat klassiska Club Sandwich, gratinerade crêpes, sallader och caféet har även sin alldeles egna champagne, producerad av svenskägda vinhuset Hatt et söner.


                                  www.wienercafeet.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar