tisdag 3 september 2013

Anthology´s sköna atmosfär

Livsstil med innehåll i kvalitetsmagsinet Anthology. 
Substans & stil i Anthology

Det är lätt att resignera inför det svenska utbudet av inredningsmagasin. Många är de till antalet, flertalet  av dem med ordet hem i titeln och alla, med något undantag, till förvilling lika både till utseende och innehåll.

Dagens tips blir därför den San Fransisco-baserade inredningstidskriften Anthology som utkommer med den egna  programförklaring Living With Substance & Style tryckt under loggan.

Anthology grundades 2010 av Meg Mateo Ilasco och Anh-Minh Le, två journalister som helt enkelt inte kunde tro att människor i dagens on-line kultur inte längre ville ha något härligt inspirerande och läsvärt - ett magasin! - att bläddra i...

Kreativa, personliga och coola interiörer i Anthology. Här uppslag ur No 12 Summer 2013 med tema Home is where the art is. 
Tidningsmakarna Ilasco och Le klottrade ner lite idéer kring hur de båda var och en önskade att ett riktigt bra magasin skulle se ut och vad det skulle innehålla.

Visionen visade sig vara gemensam - en tidskrift med en mer djuplodande inställning till omvärld och samtid och en berättande rapportering kring heminredning, resor, design, kultur och inspiration.

Tidskriften Anthology fick premiär under hösten 2010. Första numret hade tema Slow Life och berättade om designer och konstnärer som själva skapade inredning och möbler, här fanns reportage om trädgårdsliv med en blommande trädgård och kring och från en fest. Succé.

Så har det fortsatt med skön inspiration kring livsstil och inredning, härlig läsning, vackra bilder i en fin grafisk form. Varje nummer av Anthology har ett tema som håller ihop innehållet på de 120 sidorna i ett skönt mindre format, perfekt att ta med i väskan, läsa on-the-road till jobb eller ett café.

Hemma hos designer John Derian i sommarhuset i Provincetown, Massachusetts, presenterat i Anthology No 10, Winter 2013 - The Americana issue

Vän av ordning kanske frågar sig om det inte är en del i hipstervågen? Ett bekräftande magasin för en PK-alternativ hipsterelit?

Nja,visserligen har personerna som möter i reportagen företrädesvis konstnärliga, kreativa yrken och är oftare egenföretagare än basar över storföretag eller börsportföljer.

Men vackra, smarta, coola och vackra samtida moderna interiörer med mixad toppdesign och vintage är så mycket mer spännande och inspirerande än ängsligt och dyrt beställningsinredda svenska interiörer.

Kika efter Anthology hos Papercut med fysisk butik på Krukmakargatan 24, Stockholm, eller på nätete www.papercutshop.se

PS! Bland svenska inredningsmagasin puffar bloggen för Residence som noterar ett redaktionellt uppsving samt  ELLE Interiör. Två magasin som laddar varje nummer med inredningsnyheter, fint stajlade teman och personliga hem. 
Den svenska editionen av ELLE Interiör har 24 systertidningar ute i världen, vilket innebär en internationell koppling i utbudet av inspirerande hem. 
Från nr 1/2014 byter ELLE Interiör också namn till ELLE Decoration för att synka bättre med systertidningarna som alla heter ELLE Decoration eller ELLE Decor. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar