tisdag 18 juni 2013

Mässhösten 2013!

Tyska porslinsfabriken Kahla är  ett av de utvalda företagen att ställa ut sina hållbart tillverkade produkter när nya Ecostyle Trade Fair får premiär på internationella inredningsmässan Tendence på Messe Frankfurt i augusti. 
Formex & Tendence i pipe-line

Midsommar står för dörren -  hög tid att planera höstens mässbesök!

Först ut i augusti är FormexStockholmsässan som presenterar höst- och vinternyheter under temat Eclectic Touch. För tredje året i rad lyfter mässan fram fyra internationella trender som i en utställning tolkas ur ett nordiskt perspektiv.

Uppdraget att gestalta höst- och vintertrender vilar på Svenska Moderådet som kallar den kommande utställningen Kubismen. En lek med kuber utlovas och de fyra riktningarna som presenteras är: Eklekticism om stilblandningar, Formalism om form före funktion, Maximalism som säger att less is a bore och Materialism med fokus på material och ytor.

Mässdatum för Formex höstupplaga är 15 - 18 augusti. 

Stockholmsmässan skissar utställningstemat Eclectic för höstens Formex.

Veckan efter Formex i Stockholm styr vi mässkosan till Messe Frankfurt för den stora internationella branschmässan Tendence - en gigantisk och viktig plattform för inköp till höst, vinter och tidig vår. Under mässtema Living med avdelningar Loft, Interiors & Decoration och Seasonal Decoration ställer ledande företag inom heminredning och accessoarer ut sina nya kollektioner.

I augusti är det även premiär för ett nytt koncept på Tendence - Ecostyle Trade Fair - en parallellmässa om man så vill med certifierade hållbara konsumentprodukter.

Ecostyle arrangeras i Hall 10.1 där särskilt granskade och utvalda producenter visar design och produkter för en grön livsstil. Spännande, tycker bloggen som kommer att vara på plats för en mässrapport.

Ytterligare en usp med Tendencemässan är ett stadigt fokus dels på högklassigtt hantverk samt ung, ny talangfull design. I Hall 9.0 och avdelningen Modern Crafts kombineras detta när design från elva unga formgivare inom hantverksområdet presenteras.

Mässdatum för Tendence på Messe Frankfurt är 24 - 27 augusti.

Mässaktuellt! 

Se uppdaterade Mässkalendern här i bloggen under Etiketter för höstens bästa mässdatum. Glöm inte kolla respektive hemsidor innan du bokar resan. Ciao!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar